Италианският авторитетен вестник Гадзета дело Спорт посвети материал на волейболния

...
Италианският авторитетен вестник Гадзета дело Спорт посвети материал на волейболния
Коментари Харесай

Алекс Николов: Баща ми често е критичен към мен

Италианският влиятелен вестник " Гадзета дело Спорт " посвети материал на волейболния ни национал Александър Николов, който от този сезон играе в редиците на първенеца на Италия Лубе Чивитанова. Изданието напомня, че когато Матей Казийски е станал за първи път първенец на Италия през 2008 година, дребният тогава Алекс още даже не е бил тръгнал на учебно заведение. Казийски играеше тогава паралелно до бащата на Алекс - Влади Николов, и под управлението на треньора Радо Стойчев.

" Не знам дали съм очаквал да реализира такива резултати, само че сигурно съм удовлетворен ", споделя пред изданието 10-годишнтият българин.

" В началото на сезона усещах, че би трябвало да ми оказват помощ при посрещането, към този момент мога и аз да оказа помощ на тима. Но това е плодът на многото работа, която вършим в залата всяка седмица ", усмихва се Алекс.

" Вярвам, че Лубе е огромен тим, макар че се подмлади доста тази година. Мисля, че показахме, че можем да сме на равнището на най-хубавите, като Перуджа и Тренто ", споделя още Николов.

Той стартира сезона като запаса, само че намира все по-често място измежду титулярите на отбора. " Когато играеш на тази позиция, няма различен вид с изключение на да искаш да ти вдигнат топката и в горещите моменти на мача ", счита българинът.

" Трябва да си сигурен в себе си и на терена, с цел да вдъхнеш доверие и на съотборниците си. Откакто е почнал сезона, се слушам съвсем всеки ден с татко ми. Говорим за волейбол, само че и за други неща. Ч3есто е сериозен към мен и играта ми на терена, само че мисля, че по този начин е вярно. Понякога ми приказва като татко на наследник, от време на време като треньор на играч. Приятно ми е, че ми споделя тези неща ", разкрива младежът.

" Не знам дали може да се каже, че Матей Казийски е образец за мен. Със сигурност приказваме за най-големия волейболист, която България е имала. Той  е най-хубавият модел до каква степен може да се стигне и да се печели. Нормално е всеки млад българин да желае да наподобява на него ", приключва Александър Николов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР