Италианските власти блокираха на пристанището на Маса Карара мега яхтата

...
Италианските власти блокираха на пристанището на Маса Карара мега яхтата
Коментари Харесай

В Италия блокираха супер яхтата "Шехерезада"



Италианските управляващи блокираха на пристанището на Маса Карара мега яхтата " Шехерезада ", обвързвана с съветска благосъстоятелност.

Министърът на стопанската система Даниеле Франко е подписал указа за това. Според публицисти от екипа на съветския отстъпник Алексей Навални, тя принадлежи на съветския президент Владимир Путин.

От септември  предходната година, мега първокласната яхта " Шехерезада " – дълга 140 метра и на стойност 700 милиона $, плаваща под флага на Каймановите острови, е на ремонт в тосканското пристанище на Маса Карара.

Разследването на финансовата полиция е открило съществуването на  стопански и бизнес връзки с видни детайли на съветското държавно управление и с други лица подлежащи на наказания от ЕС  на лицето – притежател, чието име не се загатва в прессъобщението на министерството на стопанската система.

Формално, съгласно следствието, яхтата се приписва на някогашния президент на " Роснефт " Едуард Худайнатов, чието име не попада в листата на Европейски Съюз на олигарсите, подложени на наказания.

Министерството на стопанската система прецизира, че Комитетът по финансова сигурност е предложил  на Съвета на Европейския съюз включването  му в гореспоменатия лист.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР