Италианските карабинери задържаха приятелите на 21-годишната Красимира Костова от Несебър,

...
Италианските карабинери задържаха приятелите на 21-годишната Красимира Костова от Несебър,
Коментари Харесай

Българите, сгащени в Неапол като част от банда за убийства, се оказаха авери на кървавата Красимира

Италианските карабинери задържаха приятелите на 21-годишната Красимира Костова от Несебър, която се прочу като Анита Мейзер 2 след убийството на 65-годишен холандец, който бил завързан на стол със свински опашки през март.

Красимира бе хваната в средата на юни в курорта Слънчев бряг и екстрадирана в Холандия. Тогава младата жена разгласи, че не е умъртвила чужденеца, а единствено позвънила на вратата му, с цел да отвори. Преди ден карабинерите сгащиха Мариян Цонев Иванов и Алексей Станиславов Славчев. Двамата са упрекнати за убийството на холандеца К.Х. ван Сайк и се търсят от управляващите още от деня на зверството – 20 март.

Според обвиняването те нахлули в дома на холандеца в град Риланд. Трупът на мъжът е открит завързан със свински опашки за стол, а причина за гибелта му били многото получени удари от насилниците. Дихателните му пътища били запушени със свинска опашка, а също така и били задръстени поради зъбната му протеза, счупена от убийците.

Българите съумели да се измъкнат от правораздаването и се представяли с подправени документи. От няколко седмици се подвизавали в Неапол. Те били хванати с помощта на сигнала, подаден от холандските управляващи до италианските им сътрудници. Според проверяващите българите са част от наркоканал в Белгия. Самата Красимира призна през юни пред съда в Бургас, че е участвала по време на убийството и уточни, че в него са забъркани българи. Тя обаче твърдеше, че те я заплашили да си мълчи.

Познавала ги незадълбочено, защото се срещнали преди този момент в кафене, където работила като барманка. В началото на май полицията в Белгия нахлу в жилището, където се считало, че двамата се укриват. По време на обиска били открити посаждения от марихуана и били задържани 9 българи и един холандец. Иванов и Славчев, както и Красимира, обаче съумели да избягат, скачайки през прозореца на открито. Холандските управляващи издали европейска заповед за ареста на тримата ни сънародници. В края на юни българката бе хваната в магазин за облекла в центъра на Слънчев бряг, покрай хотел „ Кубан “, който се оказа благосъстоятелност на родителите й. Иванов и Славчев пък били издирени от белгийската полиция в средата на юли, само че още един път съумели да се изплъзнат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР