Италианските фенове трябваше да изчакат до шестия етап за първата

...
Италианските фенове трябваше да изчакат до шестия етап за първата
Коментари Харесай

Първа италианска победа и още успехи за домакините в Джирото

Италианските почитатели трябваше да изчакат до шестия стадий за първата победа на локален колоездач в Джиро д'Италия, само че пък чакането си струваше, тъй като денят донесе още доста триумфи за италианците.

Фаусто Маснада (Androni Giocattoli) пресече първи финала на стадия до Сан Джовани Ротондо. Неговият съотечественик Валерио Конти (UAE Team Emirates) пък финишира втори на 5 секунди зад Маснада като за него огромната премия бе фактът, че оглави генералното класиране.

Това деяние обаче бе даже мечтано от досегашния водач Примож Роглич (Jumbo-Visma), който призна още преди старта, че няма нищо срещу краткотрайно да съобщи розовата фланелка за водач в надпреварата. За него и за другите любимци стадият бе спокоен, въпреки че в самото му начало Роглич падна и трябваше да довърши стадия с превръзка на задните елементи.

Сравнително рано стана ясно, че главната група няма упоритости за стадия и по този начин битката остана сред 13-те колоездачи в откъсването. Сред тях Маснада и Конти се оказаха най-подготвени и 28 километра преди финала, по единственото същинско нанагорнище за деня, нападнаха групата на бегълците и бързо съумяха да си основат добра преднина.

Двамата работеха дружно и най-после си поделиха премията - етапен триумф за Маснада и водачество в класирането за Конте.

 Фаусто Маснада
източник: БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР