Италианската полиция съобщи, че с помощта на органите на ЕС

...
Италианската полиция съобщи, че с помощта на органите на ЕС
Коментари Харесай

Италианската полиция разби европейска мрежа за трафик на отпадъци

Италианската полиция заяви, че благодарение на органите на Европейски Съюз и Германия е разрушена голяма европейска мрежа за трафик на боклуци, в която са забъркани " зашеметяващи суми ", предава БГНЕС.
Прочетете още
Предполага се, че в границите на интервенцията на стойност към 100 млн. евро (107,2 млн. долара) парите са били изпирани посредством сдружения в Италия, Германия и Унгария, след което са били реинвестирани в други, най-вече противозаконни действия, оповестиха от екологичния отдел на италианските карабинери в Милано.

Предполага се, че повече от 65 млн. евро са минали през сметката на немска компания, обвързвана с 56-годишен италианец, обвинен за началник на интервенцията с регистрирани компании в Милано и Торино.

Полицията заяви, че в границите на следствието са били набелязани 18 души, като шестима от тях са били задържани. Други 8 са сложени под домакински арест, а на четирима е подредено да не напущат обитаемоте места.

Обвиненията включват незаконно сдружаване за противозаконен трафик на боклуци, пране на пари и издаване на подправени фактури.

Германската полиция, Европол и правосъдната организация Евроюст си сътрудничат в следствието, заяви италианската полиция, която не посочи по кое време и къде са осъществени арестите.

Разследването откри, че мрежата е препродавала железни боклуци - някои от тях добити на черния пазар - на стоманодобивни предприятия, леярни или търговци, като е твърдяла погрешно, че са минали през процедури за обработка, както се изисква по закон. Мрежата е разчитала на подправени заявления за сходство и подправени транспортни документи. Прикривайки същинското естество на отпадъците, някои рискови материали са били изпращани на сметища или в неразрешени фабрики в чужбина, съобщи полицията.

Между 2020 година и март 2021 година да вземем за пример се твърди, че към 6500 тона боклуци от обработката и възобновяване на кабели, покрити с токсични материали, са били събрани от пречиствателна станция в Ломбардия и класифицирани като неопасни, като са употребявани подправени документи за разбор. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР