Нямаме търпение за лятото, да се озовем на плажа и

...
Нямаме търпение за лятото, да се озовем на плажа и
Коментари Харесай

Плуването - спортът като никой друг за отслабване и трупане на мускули

Нямаме самообладание за лятото, да се озовем на плажа и да поплуваме в топлото море. Е, дотогава има още малко време, а през него може да поддържаме форма и за обичането на банския, и за представянето във водата, с няколко и друга подготовка по плуване. нееднократно точно този тип физическа интензивност се определяна като най-благоприятната за цялото тяло. И това сигурно не е инцидентно.
Прочетете още
Плуването е страховит метод да се погрижим за здравето на сърдечно-съдовата система и белите дробове. С него освен можем дейно да поддържаме оптимално тегло, само че и да се почистим оптимално от мазнини и да оформим мускулатурата си както с никой различен тип извършения. Няма по какъв начин да не споменем и подсилването на имунната система, усъвършенстваната устойчивост и битката с психологичното натоварване.

За трупане на мускули

Когато се движим във водата, ние упражняваме всяка допустима мускулна група в тялото си. Едновременно правим и аеробно подготовка, и по този начин със противодействие. То обаче е доста ниско, също както шансът за контузии, за разлика от този при повдигане на тежести да вземем за пример. Въпреки това е изцяло задоволително, с цел да оформяме мускули. 

Трите неща, от които се нуждаем, с цел да изградим мускули, са метаболитен стрес, мускулно напрежение и мускулно увреждане. Когато плуваме по-дълго време, тялото ни изчерпва силата в мускулите, което води до струпване на странични артикули от метаболизма като водородни йони, лактат и креатин.Така се основава метаболитен стрес, който води до адаптивен отговор и мускулен напредък. 



Като форма съпротивително упражнение, плуването създава мускулно напрежение, с което се подтиква протеинов синтез. А когато го практикуваме постоянно, води и до мускулно увреждане (създаване на микроразкъсвания) и хипертрофия, от която мускулите усилват своите размери, до момента в който се възвръщат повредените нишки.

За да се реализира този резултат са ни задоволителни две-три тренировки седмично от по 30 до 60 минути като е доста значимо да имаме вярна техника, по тази причина най-добре да са под управлението на треньор. След няколко месеца в сходен темп тялото ни се приспособява и може да прибавим и интервални тренировки, при които редуваме по-бързо с по-бавно плуване за по-голямо натоварване. Намаляване на времето за отмора и плуване с по-дълго задържане на дъха също дават по-добър резултат върху мускулатурата, написа Health News.

За намаляване

Точно както всяка форма на физическа интензивност, по този начин и плуването ни оказва помощ да горим калории. Това какъв брой тъкмо ще успеем да отстраняваме с една подготовка зависи от редица фактори - нейната активност, физическа ни форма и тегло и други. Зависи и в какъв жанр плуваме. Например в свободен горим към 300 калории за половин час, а с бътърфлай - към 450.

А резултатът на намаляване е директно обвързван с този за трупане на мускули. Защото колкото повече мускули има тялото, толкоз повече калории гори, даже когато не сме физически дейни. За да подсилим оптимално този резултат и да влезем по-бързо във форма, може да вършим високоинтензивни тренировки, които в този случай значат да плуваме толкоз бързо, колкото можем, за интервал от 30 секунди, по-късно да понижаваме темпото и още веднъж да го усилваме.

 

 

 

Източник: lifestyle.bg

Снимки: iStock 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР