Италианската полиция иззе активи на стойност над 800 млн. евро

...
Италианската полиция иззе активи на стойност над 800 млн. евро
Коментари Харесай

Полицията в Италия конфискува активи на мафията на стойност 800 млн. евро


Италианската полиция иззе активи на стойност над 800 млн. евро от трима братя, обвинени във връзки с калабрийската мафия " Ндрангета ", в това число първокласни вили и огромен търговски център.

Активите включват голям брой компании, супермаркети, банкови сметки, първокласни мотоциклети, автомобил Ferrari и недвижими парцели, в това число един от най-големите търговски центрове в южната част на Италия, заяви полицията в сряда.

Братята - единият от които сега е обвиняем след предходна акция на антимафиотите, са разследвани от няколко години, се споделя в изказването.

Италианската осведомителна организация AGI назова имената им: Франко, Паскуалино и Марчело Пери - синове на Антонио Пери, който беше погубен през 2003 година пред един от супермаркетите му.

Тримата са натрупали " огромни облаги, с помощта на връзките си с мафията и в нарушаване на разпоредбите на свободния пазар ", съобщи полицията.

Ндрангета , основана в района, който образува върха на италианския „ ботуш “, надмина по-известната сицилианска Коза ностра и се трансформира в най-мощната италианска мафиотска формация, настояща в целия свят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР