Италианската актриса Орнела Мути иска да стане руска гражданка и

...
Италианската актриса Орнела Мути иска да стане руска гражданка и
Коментари Харесай

Орнела Мути иска руско гражданство

Италианската актриса Орнела Мути желае да стане съветска гражданка и счита съветската просвета за част от своята. Това съобщи актрисата в изявление за ТАСС, предава БГНЕС.

“Бих желала да получа поданство, тъй като то е част от моята просвета, обвързвана с майка ми. Тя умря тази година и това ще бъде подарък за нея”, сподели актрисата.

Мути от дълго време учи съветски език, само че към момента не го владее свободно.

“Уча езика сама благодарение на приложението Babbel. Постепенно научих кирилицата, само че граматиката ви е комплицирана, а след това, когато научиш кирилицата, към момента бъркаш буквите. Имам потребност от процедура, би било добре да отида в Русия за няколко месеца”, пожела си актрисата.

Баба ѝ е родена в Санкт Петербург, а по-късно тя и брачният партньор ѝ отиват в Естония, където по руско време е родена майката на Франческа Романа Ривели. Това е същинското име на актрисата, родена в Рим.

“Майка ми не знаеше доста добре съветски, само че си припомням по какъв начин ми пееше песни (на руски): “Баба, баба, баба пристигна.”

Мути счита, че италианците и руснаците са много близки.

На 1 февруари актрисата ще бъде водещ на откриването на известния италиански фестивал за поп песни в Сан Ремо, който се излъчва онлайн по италианската държавна телевизия, както и в други страни. На 14-годишна възраст Мути се снима с Дамиано Дамиани в “Най-красивата съпруга” (La moglie piu bella, 1970). В кариерата си изиграва към 100 функции в киното и малкия екран, в това число на режисьори като Дино Ризи, Франческо Роси, Марио Моничели, и взе участие в няколко европейски плана. Помним я най-много с дуета ѝ с Адриано Челентано в “Il bisbetico domato” (Укротяване на опърничавата, 1980) и “Innamorato pazzo” (Безумно влюбен, 1981).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР