ИТ консултантската фирма Sigma Software оперира с над 30 офиса

...
Коментари Харесай

Украинска ИТ компания отвори офис в София


ИТ консултантската компания Sigma Software оперира с над 30 офиса в 16 страни по свeта
(снимка: Sigma Software)

Шведско-украинската ИТ компания Sigma Software Group уголемява наличието си в България с отваряне на нов офис в София. През юни тази година компанията откри първия си офис у нас – в Бургас. 

В рамките на 12 месеца Sigma възнамерява да наеме най-малко 50 души в софийския си офис. Компанията е един от най-големите украински ИТ консултанти и обслужва клиенти от Австралия до източното крайбрежие на Съединени американски щати. Към момента оперира с повече от 30 офиса в 16 страни по целия свят.

Офисът в София ще се концентрира върху подсилване на съществуващите връзки с компании от Европейски Съюз и по-нататъшно създаване на партньорската мрежа в района на Централна и Източна Европа.

„ Има доста мощни механически университети, доста разнообразни курсове за образование и огромни ИТ конференции. Младите хора в България имат доста огромен интерес към ИТ сферата. Основните софтуерни компании участват на пазара отдавна, тъй че към този момент можете да намерите висококвалифицирани експерти, което прави пазара още по-привлекателен и обещаващ ”, съобщи Ирина Шимко, шеф “Ново развиване на бизнеса ” в Sigma Software Group.

България има мощен софтуерен бранш, а София е един от най-новите центрове за разработка на програмен продукт, акцентира Владимир Чирва, ръководещ сътрудник и съосновател на компанията. „ Виждаме доста прилики сред украинската и българската софтуерна промишленост – огромният брой надарени бизнесмени, удобната данъчна политика и като цяло позитивното влияние върху Брутният вътрешен продукт на всяка страна ”, разяснява той.
още по темата
Според него, всички тези фактори, които оказват помощ на ИТ да ръководят и подхранват стопанската система в Украйна, са налични и в България. “Това само ни убеди, че решението ни да разтеглим наличието си в тази страна е вярно ”, сподели Чирва.

„ София е динамичен и преуспяващ софтуерен център с доста атрактивен бизнес климат и възходящ брой разработчици. Държавата е съществена дестинация за компании за ИТ услуги като Sigma Software ”, сподели Николай Пенев, управител за България в Sigma Software Group.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР