Историята с референдума за парк Бачиново е шарлатания. Хората, които

...
Историята с референдума за парк Бачиново е шарлатания. Хората, които
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград Илко Стоянов: Хората, инициирали подписката за референдум са шарлатани! Сезирам комисията за защита на личните данни и прокуратурата за действията им

Историята с референдума за парк Бачиново е шмекерия. Хората, които стоят зад извършената подписка, с искане за референдум, са шарлатани, които лъжат обществеността.

„ Тази групички от хора не се е посветила да прави нещо градивно за този град, а да пречи. Видяхте държанието им, когато споделих, че и аз ще се включа в референдума, добавяйки въпроси.

Целта беше, в случай че идем на референдум да зададем оптимален брой въпроси, свързани с бъдещето на Благоевград. Тогава обаче излезе желанието им – да не се случва нищо в този град “.

Това съобщи на ексклузивен брифинг през днешния ден,кметът на Благоевград Илко Стоянов, който се срещна с медии, откакто бе разгласен резултатът от инспекцията на ГРАО, открил, че близо 4 000 подписа, от общо над 12 000 са невалидни.

Тази група, нарекла се предприемчив комитет, подвеждаше хората непрестанно с куп неистини, задачата им бе домогване до властта. И тези им планове лъснаха по време на парламентарните избори, помните, че имаше претендент депутати като Росица Димитрова, Методи Байкушев, синът на някогашния кмет Мартин Томов, които се възползваха от тази тематика, само че както видяхте не получиха утвърждението на благоевградчани и са отвън Народното събрание,не влязоха, сподели кметът, който добави, че в случай че не са били нервностите към плана за парк Бачиново и построяването на съвременен комплекс, в този момент общината към този момент е щяла да стартира да го извършва.

Беше обезпечено финансиране, което в следствие е разпределено по други общини. " Тези шарлатани получиха и институционална поддръжка в лицето на някогашния регионален шеф Николай Шушков, който даже е нараснал сега в зам. министър. Там ще продължим явно тематиките си с него, аз ще продължа да пазя ползите на жителите на общината, той ще работи срещу тях.

Кметът Стоянов е безапелационен, че историята с референдума не е завършила и счита да съобщи по този начин наречения предприемчив комитет, събирал подписите на прокуратурата и комисията за отбрана на персоналните данни.

" Не можеш да си разрешаваш да увличаш в дейностите си целия град и да не носиш отговорност за това и добави, че въпросите към тях предстоят, а точно за какво събираха подписи на нерегламентирани места, по какъв начин са събирани, попълвали ли са хората заявления, регистрирани ли е предприемчив комитет и като админ на персонални данни, вземали ли ли са пари, за какво малолетни деца са събирали подписи и още.

Градоначалникът попита -кое подсигурява, че с персоналните данни на хората няма да бъде осъществено нещо неправилно. " Референдумът е извънредно прекрасен инструмент, който аз насърчавам, само че той би трябвало да бъде проведен извънредно транспарантно при съблюдаване на всички законови разпореждания, заключи Стоянов.

Б. Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР