Историята познава жени, които са пренаредили правилата в мъжкия свят,

...
Историята познава жени, които са пренаредили правилата в мъжкия свят,
Коментари Харесай

Седем велики жени от миналото, които промениха стереотипите

Историята познава дами, които са пренаредили разпоредбите в мъжкия свят, дами, които са потвърдили, че нежният пол е тъкмо толкоз кадърен на обич и благополучие, колкото мощният пол. Ето историите на 7 велики дами:

Екатерина Велика

Въпреки че Екатерина Велика е императрицата, управлявала Русия за най-дълъг интервал от време, нейният облик е по-скоро абсурден поради персоналния ѝ живот. Тъй като брачният партньор ѝ Петър III не е проявявал никакъв полов интерес, Екатерина е намирала лични способи да задоволи потребностите си. Няколко от децата на Екатерина са извънбрачни, а в нейните афери възрастта нямала значение. Императрицата нормално се разделяла с любовниците си  приятелски. Тези, които ѝ били правилни, получавали земи, трофеи и всевъзможни други вероятни облаги.
 Екатерина Велика ThinkStock/Getty Images
Катрин Хауърд

Катрин Хауърд е петата брачна половинка на краля на Англия Хенри VIII. Нейните афери стартират още с  учителя  ѝ по музика Хенри Менокс. Тя също по този начин е споделяла легло с Франсис Деръм, като двамата се назовават между тях „ брачен партньор ” и „ брачна половинка ”, което по това време се е смятало за неписан сватбен контракт. Година след брака ѝ с Хенри VIII се допуска, че кралицата е почнала да флиртува с Томъс Кълпепър. Слуховете за нейните аферите обаче стигнали до Хенри VIII. Тя е обезглавена , както и нейните любовници.

Кралица Мари

Секс-скандали и противозаконни деца са част и от любовния живот на кралица Мари. Упорита жена с рядка хубост, нейните съвременници са я наричали „ кралицата на мъжете “ . Тя е била на 17, когато се омъжва за 10 години по-възрастния принц Фердинанд от Румъния. Въпреки че е имала шест деца, се е считало, че най-малко четири от тях са били от други мъже.-->

Кралица Марго

Маргарита Валоа, позната още като Кралица Марго, е брачна половинка на крал Анри IV.  За нея се е знаело, че е нямала никакъв морал. След няколко изневери , които разказва в дневника си, тя напуща брачна половинка си и обикаля от град в град във Франция. За тогавашните времена да напуснеш брачна половинка си е било нещо немислимо. Заради множеството ѝ афери тя е затворена в тюрма от краля, където прекарва последните 20 години от живота си.

Каролина Матилда Британска

На 15 години Каролина Матилда Британска се омъжва за две години по-възрастния крал на Дания и Норвегия - Кристиан VII. Малко по-късно той схваща, че въобще не желае да бъде женен и стартира да обикаля кръчмите.  Кристиан VII е бил душевен неустойчив, а неговият доктор оказвал голямо въздействие над решенията му. За лекаря се е знаело, че е почнал даже и любовна връзка с Каролина Британска. След като мащехата на кралят забелязала операциите му и връзката му с Каролина, тя съумяла да го в профил. Лекарят бил екзекутиран, а Каролина Британска - пратена в заточение .

Мария Стюарт

На четиригодишна възраст Мария Стюарт наследява трона на Шотландия. На петгодишна възраст тя е омъжена за четиригодишния Франсис II, реалокира се да живее във Франция, само че той умрял от ушна зараза година по-късно. След години се среща с красавеца Джеймс Хепбърн, с който незабавно прехвърчат искри. Тя се омъжва за Хенри Стюарт, лорд Дарнли. Историята става още по-заплетена, тъй като до момента в който е била с Хенри, се вижда скрито с Дейвид Ризио, само че брачният партньор ѝ схваща за тайната им връзка и убива нейния ухажор пред очите ѝ. Тогава тя задълбочава връзката си със остарелия си другар Джеймс Хепбърн, за който се омъжва, откакто мъжът ѝ умира.
 Мария Стюарт Guliver/Getty Images
Кралица Виктория

Макар и кралица Виктория да е била щастливо омъжена за принц Алберт, за нея се е говорило, че има непреодолими полови стремежи, близки до нимфомания . Когато той умрял, тя изпаднала в дълбока меланхолия, само че в живота ѝ се появил нов мъж – сервитьорът Абдул Карим. Скандалното в историята на кралица е, че Абдул е бил 40 години по-млад от нея, от индийски генезис. Подозренията за връзката им се удостоверяват, откакто историци намират скришен дневник на Абдул, в който той разказва половите си връзки с кралицата, властваща над Британската империя.
 кралица Виктория ThinkStock/Getty Images

И още:





Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР