Истински и вкусни, приготвени с прости съставки, тези бисквити могат

...
Истински и вкусни, приготвени с прости съставки, тези бисквити могат
Коментари Харесай

Вкусни и лесни бисквити без яйца и масло

Истински и вкусни, приготвени с елементарни съставки, тези бисквити могат да бъдат потопени в горещо мляко заран, само че също по този начин са отлична следобедна закуска за прекъсване на глада

Необходими Продукти

● бадемово мляко - 150 мл (краве мляко, кокосово или портокалов сок)
● слънчогледово олио - 120 мл
● захар - 120 г
● лимонова кора - 5 г настъргана
● ванилин - едно саше, 8 г
● бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
● пълнозърнесто брашно - 450 г или универсално

Начин на подготвяне

Тези бисквити са ароматни и ронливи, идеални за всички хора, които не могат да ядат яйца или би трябвало да понижат използването им.

Истински и вкусни, приготвени с елементарни съставки, те могат да бъдат потопени в горещо мляко заран, само че също по този начин са отлична следобедна закуска за прекъсване на глада, може би съпроводени с чаша чай.

Уверявам ви, че тези бисквити ще бъдат разграбени: всички ще ги харесат, изключително децата, които също ще се радват да пъхат ръцете си в тестото с нас, с цел да ги приготвим!

Използвах мляко като основа, само че растително мляко, портокалов сок или кафе също са подобаващи. Редувайки тези съставки, всякога ще получаваме разнообразни, само че постоянно вкусни бисквити. Това е съществена рецепта, с която в никакъв случай няма да сбъркате.

В купа се изсипват млякото, слънчогледовото олио и захарта. Добавете настърганата кора на един лимон, пакетчето ванилин и половин пакетче бакпулвер.

Нека стартираме да бъркаме с вилица или с ръце и да прибавяме брашното - лека-полека.

Прехвърляме върху плота и продължаваме да работим, до момента в който получим безпрепятствено и меко тесто.

След като тестото е готово, пригответе купа с малко захар. Вземаме парче от тестото, вършим фитили с ръце, навиваме ги малко и с нож ги нарязваме на части към 4-5 см или по-големи, като придаваме форма на нашите бисквити. Пасираме ги в купичка със захарта от всички страни.

Поставете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене, и печете в статична фурна на 180°C за 20 минути или в конвекторна фурна на 170°C за същото време.

След като бисквитите са изпечени, оставете ги да изстинат изцяло и ги съхранявайте в херметична тенекия или в стъклен съд за бисквити. Те ще останат ароматни 7-8 дни.

Вкусните и лесни бисквити без яйца и масло са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР