Истината е проста. Истината е, че българските граждани могат да

...
Истината е проста. Истината е, че българските граждани могат да
Коментари Харесай

Янев заговори за още една гаранция за честност на изборите – граждански проверки

Истината е елементарна. Истината е, че българските жители могат да бъдат спокойни, че служебният кабинет и ЦИК са подхванали всички нужни ограничения, с цел да има почтен и сигурен избор, който действително отразява желанията и желанията на българските жители. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев.

По думите му, няма практическа опция различен вид машини и флашки да бъдат употребявани за вота – отвън сертифицираните и утвърдени от ЦИК. Янев съобщи, че има подготвеност да бъдат обществено оповестени серийните номера на машините и флашките по секции, с цел да може всеки гласоподавател да направи самичък инспекция. Той попита и следното – откакто през лятото имахме машинен избор без проблеми, за какво в този момент мислим, че ще има проблем? И посочи, че избрани партийни обединения приказват доста против машинното гласоподаване не от през днешния ден и по този метод разрушават доверието в изборната система. " Резултатите досега демонстрират, че машинният избор е един добър инструмент, най-малкото като почтеност и бистрота ", сподели Янев.

Още:

Относно въпроса с пазаруването на гласове, Янев отбрани служебния вътрешен министър Бойко Рашков, като уточни, че може би говоренето му е доста строго, само че в последна сметка задачата е да няма операция на изборите.

Стефан Янев сподели и, че ще гласоподава в неделя (14 ноември) и изрази вяра след парламентарните избори да има задоволително постоянен парламент, с цел да бъде излъчено устойчиво постоянно държавно управление.

Политиката отвън изборите

Служебният министър председател отговори на въпрос и за държавния бюджет за 2022 година. По думите му, след изборите служебният кабинет ще внесе план за бюджет в Народното събрание. Ще бъде задоволително консервативно, само че и с задоволително благоприятни условия партиите в идващия парламент да могат да дефинират цели за харчене на парите на данъкоплатците и балансите, даде обещание Янев. Още:

Специално за бюджета на АПИ, служебният министър председател повтори обясненията на служебното районно министерство до момента - почва се с плануван бюджет по Закона за държавния бюджет, след това в края на годината с постановления на Министерския съвет се раздават пари от остатъци. Янев сподели и очевидното - тегленето на държавен дълг в последно време не е нов дълг, а е очакван в огромната тригодишна бюджетна рамка -!

По отношение на наложителното тестване за връщане в учебно заведение, Янев го видя като безспорна нужда и уточни, че до края на деня ще има задоволително проби да се покрие цялата страна за учениците от I до IV клас, а до понеделник-вторник (15-16 октомври) - задоволително проби за връщане на учениците от V до VIII клас. Служебният министър председател сподели и, че в понеделник ще се учи в учебните заведения, където не е имало изборни секции и има подготвеност за тестване - за I - IV клас.

Относно локдауна и дали не беше по-добре да влезем в подобен, Янев не се съгласи. Според него, това ще е голям стопански удар, комбиниран и със сериозен здравен удар. Той посочи по какъв начин понижават инфектираните, само че без да отваря дума за голямата смъртност.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР