Истина е, че кучето е най-добрият приятел на човека, но

...
Истина е, че кучето е най-добрият приятел на човека, но
Коментари Харесай

Защо кучетата лаят по определени хора?

Истина е, че кучето е най-хубавият другар на индивида, само че от време на време държанието на лаещите четириноги озадачава хората. Случва се те да лаят по някои хора, без забележима причина. Не са провокирани от индивида, а демонстрират настъпателност. Защо се случва това?

Ето някои от вероятните аргументи кучето да лае по хората?

Кучето усеща страха на индивида

Много хора се боят от кучета и страхът им проличава по държанието, видяно от позиция на близките. За лаещите ни любимци този факт е още по-ясно осезаем. Човекът, който се бои, отделя избрана миризма, която е отчетливо доловима, а страхът провокира всяко куче. Сдържането на персоналните страсти е избавителното държание, което се успокои четириногото отсреща.

Кучето се сблъсква с чужд човек

Известно е, че тези животни се ориентират посредством миризмата. Те познават тази на стопанина и хората, които са към него и това ги прави спокойни в обуването. Напълно непознатата миризма може да стресне кучето и то да стартира да лае без забележима причина. Правилната тактичност е раздразненото животно да бъде успокоено като помирише ръката на непознатия, това ще потуши напрежението му.

Кучето усеща опасност в индивида, по който лае

Обикновено спокойните кучета стартират да лаят, в случай че решат, че са застрашени и е време за защита. За нас е неясно, само че даже поза на човешкото тяло или ослепителен аксесоар в тяхното схващане може да съставлява опасност.

 Изплашено куче може да лае по хората

Кучето има неприятен спомен, предизвикан от нещо у индивида отсреща

Възможно е куче, което е било предмет на продължителна човешка експанзия и неприятно отношение да заеме отбранителна позиция, без да е предизвикано по никакъв метод. Най-често то разпознава във всеки обект, който се движи, идващия принудител, който ще го нарани. Това изяснява за какво някои кучета лаят по движещи се коли, велосипедисти или други движещи се предмети.

Разбирането на държанието на кучето и вярната реакция може да реши по удобен метод и за двете страни многочислени срещи с експанзията при кучетата.

Обърнете също по този начин внимание, че има и породи кучета, които лаят повече. Такива са джак ръсел териер, пинчер, йоркширски териер, някои померани. Можете да регулирате казуса с дресиране на кучето.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР