Испанското правосъдие одобри създаването на първия профсъюз на секс труженичките

...
Испанското правосъдие одобри създаването на първия профсъюз на секс труженичките
Коментари Харесай

Съдът обяви профсъюза на секс труженичките в Испания за законен

Испанското правораздаване утвърди основаването на първия синдикат на " секс труженичките " в Испания като отхвърли жалбата на държавното управление против основаването на такава организация, разгласи Върховният съд, съобщи Франс прес.

Синдикатът, наименуван ОТPАC (ОTRAS - в превод от испански Организация на секс труженичките), беше основан при най-голяма поверителност през лятото на 2018 година Малко по-късно основаването му беше оспорено от държавното управление на социалиста Педро Санчес, който реализира анулация на устава му три месеца след учредяването му.

Върховният съд се произнесе в интерес на профсъюза, като в решението си одобри, че неговият оспорен правилник е в сходство със закона и секс труженичките се употребяват с главното човешко право на независимост на сдружаване и имат право да се провеждат.

Висшата правосъдна инстанция анулира решение от ноември 2018 година, с което статутът на синдиката беше анулиран с претекст, че разрешаването му би означавало, че сводничеството е законна активност.

През август 2018 година синдикатът беше получил зелена светлина от министерството на труда и обществената стопанска система и статутът му беше оповестен в Държавен вестник в деня след излизането на държавното управление във почивка. Три седмици по-късно обаче, стартира развой за анулацията му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР