Испанският търговец на ток и газ Факторенерхиа (Factorenergia) обяви, че

...
Испанският търговец на ток и газ Факторенерхиа (Factorenergia) обяви, че
Коментари Харесай

Испански търговец на ток и газ влиза у нас. Твърди се, че Христо Стоичков му е партньор

Испанският търговец на ток и газ " Факторенерхиа " (Factorenergia) разгласи, че е основал дъщерно сдружение в България, което е в развой на приемане на всички лицензи, с цел да може да стартира работа на българските пазари на електрическа енергия, природен газ и лично ползване - сегменти, които дават отговор на стратегическите линии на сдружението.

Според изданието булгарската компания на " Факторенерхия " ще си партнира и със фамилията на някогашната футболна звезда и нападател на " Барселона " Христо Стоичков. В обаче такава информация липсва. В българския Търговски указател пък няма вписано сдружение с име, включващо " Факторенерхия " или " Факторенергия ", само че е допустимо то да е кръстено иначе. От оповестените все още документи на Комисията за енергийно и водно контролиране за процедури по разглеждане на заявки за лизензиране също липса такава информация, само че може и още да не са подадени документите

В известието на испанското сдружение се показва, че основаването на дъщерно сдружение в България съставлява опция за " Факторенерхия ", защото страната либерализира енергийния си пазар. Отбелязва се, че учредената през 1999 година от Емилио Русо компания е първият самостоятелен търговец на сила при либерализацията на испанския енергиен пазар и има упоритости да се уголемява в страните от Източна Европа като навлизането на българския пазар е първата стъпка.

По думите на Емилио Роусауд " навлизането на българския пазар има видимо стратегическо значение в границите на интернационалната агресия на компанията и способства за наличието ни в Мексико и Португалия ". " Новото дъщерно сдружение ще работи в сегменти, които са основни за " Факторенерхия ", като електрическа енергия, природен газ и лично ползване. Нашият ангажимент към тези три пазара демонстрира уговорката на компанията към устойчивостта и енергийния преход, както в Испания, по този начин и в интернационален проект ", добавя Роусауд, който е и изпълнителен шеф на дружеството”.

През 2017 година " Факторенерхия " сътвори компания в Мексико дружно с локални сътрудници, а през 2019 година закупи мажоритарен дял в португалския търговец на електрическа енергия " Енфорцеско " (Enforcesco), приключва известието.

Испанското издание Economiadigital обаче добавя, че локален сътрудник на " Факторенерхия " ще е фамилията на Христо Стоичков, само че без да показва източника си на тази информация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР