Испанският шампион Атлетико Мадрид надигра трудно с 2:1 на своя

...
Испанският шампион Атлетико Мадрид надигра трудно с 2:1 на своя
Коментари Харесай

Десет от Атлетико измъкнаха победата над Кадис и изпревариха Барселона

Испанският първенец Атлетико Мадрид надигра мъчно с 2:1 на своя „ Уанда Метрополитано “ гостуващия отбор на Кадис в първи дуел от 28-ия кръг на испанската Ла Лига. Жоао Феликс откри за „ дюшекчиите “ още в третата, само че Алваро Негредо изравни в 45-ата минута. Победният гол бе дело на Родриго де Пол в 68-ата минута.

Домакините приключиха срещата и с човек по-малко, откакто пряк червен картон си изкара резервата Хавиер Серано в 88-ата минута. Малко преди края на първата част пък системата ВАР анулира червен картон за Рейнилдо Иснард Мандава.

Атлетико откри резултата още с първата си рискова офанзива в третата минута, когато Жоао Феликс се възползва от неточност на вратаря Херемиас Ледесма, лиши топката и невъзмутимо означи за 1:0 около него.

Пет минути преди края на първата част домакините останаха в понижен състав, откакто Рейнилдо извърши недодялан фаул с бутоните напред и получи пряк червен картон. Впоследствие обаче ВАР отсъди, че бранителят заслужава единствено жълт картон и той остана на терена.

Кадис обаче съумя да изравни в 45-ата минута, когато Алваро Негредо бе изтърван при едно центриране в наказателното поле, дело на Алфонсо Ешпиньо, и с глава означи във вратата за 1:1.



Гостите имаха нов добър късмет при започване на втората част, когато в 58-ата минута мощен шут на Усама Идриси накара вратаря Ян Облак да прави ужасно избавяне.

Десет минути по-късно обаче Атлетико съумя още веднъж да излезе напред в резултата. Удар на Анхел Корея бе избавен от вратаря, само че топката попадна в Родриго де Пол, който я прати в опразнената врата за 2:1.

Гостите можеха да възстановят равенството в 74-ата минута, когато Облак увисна при едно центриране и разреши на Луис Ернандес да стреля към вратата му, само че Хосе Хименес съумя да избие топката пред голлинията.

Все отново в 88-ата минута Атлетико остана с човек по-малко, откакто младокът Хавиер Серано, който се беше появил пет минути преди този момент, получи пряк червен картон за рисково нарушаване в краката на противник. „ Дюшекчиите “ обаче резервираха задатъка си и се поздравиха с успеха.

С този триумф Атлетико краткотрайно излезе на третата позиция с 51 точки, с три повече от четвъртия Барселона, който обаче е с два мача по-малко. Кадис остава в рисковата зона, на 18-о място, с 24 точки, на една от избавителната зона. В идващия кръг „ рохибланкос “ гостуват на Райо Валекано, само че преди ще пътуват до Англия, където ще срещнат Манчестър Юнайтед в мач-реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига. „ Жълтата подводница “ пък приема Виляреал в шампионата.

Two goals and three points!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР