Испанският премиер Педро Санчес обяви днес имената на министрите в

...
Испанският премиер Педро Санчес обяви днес имената на министрите в
Коментари Харесай

Испанският премиер Педро Санчес обяви имената на министрите в новото си правителство

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи през днешния ден имената на министрите в новото си държавно управление, съобщи Франс прес.

В новото държавно управление на социалиста Санчес, чиято кандидатура за министър председател бе утвърдена в четвъртък от парламентарното болшинство, има 22 министри, от които 12 са дами и 10 – мъже.

Петима от министрите са представители на лявото обединяване " Сумар ", което подписа съдружно съглашение с Испанската социалистическа работническа партия на Санчес. Лидерката на " Сумар " Йоланда Диас резервира поста си на министър на труда.

Други министри, които резервират постовете си, са външният министър Хосе Мануел Албарес, министърката на екологичния преход Тереса Рибера, министърката на защитата Маргарита Роблес и вътрешният министър Фернандо Гранде-Марласка.

На същия пост остава министърката на стопанската система Надя Калвиньо, която е претендент за ръководител на Европейската капиталова банка.

Поста си резервира и министърът по въпросите на държавните връзки с Народното събрание Феликс Боланьос, считан за дясната ръка на Педро Санчес. През последните седмици Боланьос взе ефективно присъединяване в договарянията с партиите, поддържащи каталунската самостоятелност, чиято поддръжка беше основна за оставането на Санчес на власт. Освен това Боланьос ще бъде и министър на правораздаването.

Финансовата министърка Мария Хесус също резервира поста, като занапред нататък ще бъде и вицепремиер. В новото държавно управление ще има общо четирима вицепремиери.

Сред новите министри попадат двама членове на " Сумар ", доближени на Йоланда Диас: Ернест Уртасун, който ще бъде министър на културата, и Моника Гарсия, която ще бъде министър на опазването на здравето.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР