Испанският премиер Педро Санчес каза днес, че има намерение да

...
Испанският премиер Педро Санчес каза днес, че има намерение да
Коментари Харесай

Испанският премиер ще поиска вот на доверие за сформиране на ново редовно правителство

Испанският министър председател Педро Санчес сподели през днешния ден, че има желание да изиска избор на доверие в долната камара на Народното събрание за съставяне на ново постоянно държавно управление, откакто парламентарните избори на 23 юли не излъчиха очевиден победител, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ще желая от Народното събрание да ми гласоподава доверие за съставяне на прогресистко държавно управление ", сподели Санчес в послание към депутатите от своята Испанска социалистическа работническа партия (ИСРП).

Той сподели пред партията си, която се класира на второ място на изборите предишния месец, че на следващия ден първо ще се опита да утвърди представител на партията на поста ръководител на долната камара на Народното събрание.

Санчес, който за първи път пристигна на власт през 2018 година, ръководи от началото на 2020 година отпред на държавно управление на малцинството в коалиция с крайнодясна партия.

Той не сподели през днешния ден, кои ще са бъдещите му съдружни сътрудници, само че преди е посочвал, че има намерение да се коалира с крайнолевия блок „ Сумар " ( “Да се съберем " ).

Консервативната Народна партия завоюва повече депутатски места от социалистите, само че не си обезпечи безусловно болшинство в Народното събрание и е изправена пред сложна обстановка, защото не разполага с задоволително поддръжка за сформиране на държавно управление, каквато Санчес може да получи.

По-малки локални партии ще изиграят основна роля за това, кой ще е идващият испански министър председател, показва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР