Испанският колос спечели трудно гостуването си на Алавес с 0:1

...
Испанският колос спечели трудно гостуването си на Алавес с 0:1
Коментари Харесай

Като по чудо Барса излъга Алавес в края!

Испанският исполин завоюва мъчно гостуването си на Алавес с 0:1 в мач от 22-ия кръг в Ла Лига. Попадение на Френки де Йонг в 87-ата минута на стадион " Мендисорота " донесе трите точки на каталунците, които остават на единствено една точка от топ 4 в Испания.

Барселона предстоящо взе контрола над топката от първата минута и и го резервира през цялото първо полувреме. Каталунците обаче изглеждаха безидейни в офанзива, където мъчно се добираха до обстановки за отбелязване на гол във вратата на Алавес.
Голови положения през първата част на процедура липсваха, като в самия завършек на полувремето Алавес можеше да вкара. Пере Понс напредна с топка в крайници към наказателното поле на Барса и стигна до стрелкова позиция, само че ударът му бе разочароващ - право в тялото на Марк-Андре тер Щеген.
В 63-ата минута пристигна и първото съществено състояние за гол за Барселона. След центриране в наказателното поле на Алавес се стигна до безредие, което разреши на Жерар Пике да доближи до топката на далечната греда и да засече от близка отдалеченост, само че стражът на Алавес Пачеко избави.
Десет минути по-късно Алавес имаше искания за дузпа. Томас Пина се сблъска с влезлия като запаса Нико и падна на тревата в наказателното поле. Главният съдия обаче не видя учредения за присъждане на 11-метров углавен удар.
В 87-ата минута Барселона осъществя късен гол, с цел да открадне успеха. Хитро подаване зад защитата на Алавес откри присъединилия се от дълбочина Феран Торес. Испанецът незабавно подаде към Френки де Йонг, който на празна врата нямаше по какъв начин да не осъществя - 0:1!
В самия завършек на срещата основният съдия сподели първия си картон в мача, само че той бе за старши треньора на Алавес, който бе изпъден.

Стартови сформира:
Алавес : Пачеко, Агирегабирия, Ескаланте, Лагуардия, Лопес, Льожен, Пина, Понс, Риоха, Хасон, Хоселу
Барселона : Тер Щеген, Алба, Араухо, Пике, Дест, Бускетс, Педри, Френки де Йонг, Торес, Абде, Люк де Йонг
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
След отпадането си от Купата на Краля тимът на Барселона се концентрира напълно върху представянето си в шампионата на Испания. Тимът се е прицелил в топ 4 в Ла Лига, като победа в днешния дуел ще го приближи на една точка от четвъртия в събота.
Възпитаниците на Шави се изправят против 19-ия Алавес, който е в доста неприятна форма. Алавес няма победа в шампионата от ноември насам, като в последния кръг бе победен от Бетис с 4:0. Тимът обаче направи еднакъв с Барселона на " Камп Ноу " в края на октомври, което им дава очаквания, че още веднъж могат да вземат точки против своя прославен противник.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР