Испанският актьор Антонио Бандерас и англо-американската актриса Емили Бийчъм спечелиха

...
Испанският актьор Антонио Бандерас и англо-американската актриса Емили Бийчъм спечелиха
Коментари Харесай

Антонио Бандерас и Емили Бийчъм – най-добър актьор и актриса в Кан

Испанският артист Антонио Бандерас и англо-американската актриса Емили Бийчъм завоюваха премиите за най-хубав артист и актриса на 72-ия интернационален кинофестивал в Кан, оповестиха международните организации.

Бандерас получи оценката за ролята си в новия филм на Педро Алмодовар " Болка и популярност ", а Бийчъм - за ролята си в " Малкият Джо " на австрийската режисьорка Йесика Хауснер.

" Това е моята вечер на славата - сподели 58-годишният Бандерас, който носи пуловери като тези на Алмодовар, до момента в който се превъплъщава в облика на негово копие в " Болка и популярност ". - Независимо че персонажът ми се споделя Салвадор Майо, не би трябвало да има подозрение, че става въпрос за Алмодовар. Уважавам Алмодовар и се удивлявам от него - той е моят наставник. Той ми е дал толкоз доста, че тази премия би трябвало да бъде отдадена точно на него. "

Бандерас е шестият отличен на кинофестивала испанец след Хосе Луис Гомес през 1976 година, Фернандо Рей през 1977 година, Алфредо Ланда и Франсиско Рабал през 1984 година и Хавиер Бардем през 2010 година

" Болка и популярност " - трогателен портрет на режисьор в екзистенциална рецесия, който е изгубил творчеството си, бележи осмото съдействие сред Алмодовар и Бандерас. Актьорската кариера на Бандерас стартира с присъединяване в неговия филм " Лабиринт на пристрастеностите " (1982). По-късно той се снима в други три кино лентата на Алмодовар - " Законът на желанието ", " Жени на ръба на нервна рецесия " и " Ела, завържи ме ".

Бандерас увери, че се почувствал малко наскърбен, откакто спечелил наградата за най-хубав артист, защото Алмодовар не е измежду наградените.

" Щастлив съм, че получих премията, само че усещам малко мъка - бих желал Алмодовар да е тук - съобщи артистът на конференция. - Разменихме си имейли. Той се радва за триумфа ми, а аз му благодаря за 40-годишното ни съдействие и 8-те кино лентата, над които работихме дружно. Той имаше и продължава да има доста значима роля в живота ми. Много съм завързан към него. "

В " Малкият Джо " 35-годишната Емили Бийчъм е в облика на изследователка, която основава генномодифицирано растение със смущаващи странични резултати. През 2009 година Бийчъм бе оповестена за най-хубава актриса на Лондонския фестивал на самостоятелното кино за превъплъщението си в облика на младата Джоана, която желае да стане монахиня, във кино лентата " Призванието " на Джан Дън. Снимала се е също във кино лентата " Аве, Цезаре! " на братя Коен и сериала " През прокълнати земи ".
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР