Испанската сепаратистка област Каталуния гласува за партиите, които се обявават

...
Испанската сепаратистка област Каталуния гласува за партиите, които се обявават
Коментари Харесай

Каталуния гласува отново за сепаратистите

Испанската сепаратистка област Каталуния гласоподава за партиите, които се обявават за самостоятелност на региона. АП написа за безспорното болшинство за партиите на отделянето от Мадрид.

Сепаратистите ще имат 70 народен представител а. За болшинство в 135-членното заседание са нужни 68 мандата.

" Постигнахме победа , която никой не може да оспори ". Това съобщи каталунският водач Карлес Пучдемон. Той живее в заточение в Брюксел от месеци, откакто Мадрид се намеси.

" Мариано Рахой загуби плебисцита , към който се стремеше ", не пропусна да означи Карлес Пучдемон.

" Искам да благодаря на каталунския народ, че даде урок на света, урок по гражданска героизъм и народна власт ", сподели Пучдемон.

Испанската сепаратистка област Каталуния организира избори, а предварителните резултати сочат болшинство за партиите, които се обявават за самостоятелност на региона, напомня news.bg.

В тази настройка влизат Републиканската левица на някогашния вицепремиер Жункерас, която събира над 22 % от гласовете, " Заедно за Каталуния " на сваления министър председател Пучдемон - с 19 на 100 поддръжка, както и крайната сепаратистка партия с 5 %.

В същото време демократичната " Гражданите ", която се афишира за оставането в Испания , ще разполага с най-вече депутати - 37 мандата.

Социалистите са с евентуален резултат от 15 %, за каталунският вид на " Подемос " са дали своят вот 7 % , а за ръководещата Народната партия - 4,5 на 100.

Това става на фона на рекордна изборна интензивност от 68,3 % към 18 часа локално време. Това е 5 % повече от интензивността на предишните избори през 2015-а година.

Това не е изненада , откакто всички партии в предизборната акция призоваваха последователите си да вземат участие в изборите. /Марица.бг
тагове каталуния сепаратист
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР