Испания изпрати военни кораби, за да се присъединят към военноморските

...
Испания изпрати военни кораби, за да се присъединят към военноморските
Коментари Харесай

Испански боен кораб плава към Черно море, разполага изтребители в България

Испания изпрати военни кораби, с цел да се причислят към военноморските сили на НАТО в Средиземно и Черно море на фона на възходящото напрежение сред Русия и Украйна. 

Правителството в Мадрид обмисля и изпращането на изтребители в България, стана ясно от изявление на министъра на защитата на страната Маргарита Роблес, представено от Ройтерс, съобщи Нюз.бг.

Един миночистач към този момент е на път, а една фрегата ще отплава до три или четири дни, сподели Роблес пред кореспонденти.

" Русия не може да споделя на никоя страна какво да прави, така че НАТО ще пази и ще отстоява суверенитета на всяка страна, която може или желае да се причисли към Алианса ", разяснява още тя, като добави, че въпреки всичко Испания предпочита  " извънредно дипломатически отговор "  за разрешаване на спора.

Испанският принос към военното разполагане на НАТО в Източна Европа идва, откакто външният министър Хосе Мануел Албарес и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обсъдиха съгласуван отговор на опасността за Украйна от страна на Русия на среща във Вашингтон във вторник.

Русия е струпала десетки хиляди бойци по границите си с Украйна и западните страни се притесняват, че Москва възнамерява нова инвазия против страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР