Испанецът Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си на Откритото

...
Испанецът Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си на Откритото
Коментари Харесай

Алкарас продължава със защитата на титлата си на US Open

Испанецът Карлос Алкарас продължава отбраната на купата си на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

Водачът в международната класация победи британеца Даниел Еванс с 6:2, 6:3, 4:6, 6:3 за 3:11 часа и продължава в четвъртия кръг на шампионата от Големия шлем за трета поредна година.

" Той е сложен съперник. Винаги желае да e покрай мрежата. Страхотни слайсове, положително допиране на топката. Мисля, че това е и моята игра, тъй че изиграхме много добър мач. Хората харесаха тази среща. Направихме страхотни точки, страхотни удари, доста разнообразни обстановки спрямо други мачове. Наистина съм благополучен, че съумях да мина напред и да играя още веднъж в четвъртия кръг ", съобщи испанецът в изявлението си на корта.

26-ият подложен Еванс взе третата част, с цел да стане първият състезател, от който Алкараз губи сет от началото на шампионата, само че международният номер 1 в последна сметка беше прекомерно непрекъснат за британеца. Испанецът записа 60 печеливши удара против 28 на Еванс, с цел да усъвършенства резултата си против него до 3-0 победи.

В четвъртия сет 20-годишният Алкарас направи пробив за 4:2 и затвори дуела с първия си мачбол.

Следващият противник на испанския тенисист ще бъде Матео Арналди (Италия), който отстрани номер 16 Камерън Нори (Великобритания) с 6:3, 6:4, 6:3 за 1:57 час. Това ще бъде първа среща сред двамата, а Алкарас се стреми да стане първият, който пази купата си в Ню Йорк след Роджър Федерер през 2008 година.

" Очевидно се съсредоточвам ден за ден. Защитата на купата тук е цел за мен. Знам, че никой не е защитавал трофея след Роджър Федерер, тъй че бих желал да бъда част от историята на шампионата дружно с него. Това е главната ми цел ", добави номер 1 в международната класация. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР