Испанецът Карлос Алкарас и норвежецът Каспер Рууд ще спорят за

...
Испанецът Карлос Алкарас и норвежецът Каспер Рууд ще спорят за
Коментари Харесай

Карлос Алкарас и Каспер Рууд излизат в Ню Йорк в спор за първа титла от Големия шлем и за №1 в света

Испанецът Карлос Алкарас и норвежецът Каспер Рууд ще спорят за купата на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис при мъжете.

19-годишният Алкарас се класира за първия си край в шампионатите от Големия шлем откакто надигра американеца Франсис Тиафо в 5-сетов мач на полуфиналите с 6:7(6), 6:3, 6:1, 6:7(5), 6:3 за 4 часа и 22 минути.

23-годишният Рууд се нуждаеше от 4 сета, с цел да оправи със съпротивата на руснака Карен Хачанов в другия полуфинал със 7:6(5), 6:2, 5:7, 6:2 за 3 часа и 3 минути.
 Карлос Алкарас пречупи Франсис Тиафо и е на край на US Open против Каспер Рууд Карлос Алкарас пречупи Франсис Тиафо и е на край на US Open против Каспер Рууд
Алкарас и Тиафо изиграха доста натоварен дуел на високо равнище, който в последна сметка резервира възможностите на испанеца да оглави международната класация при мъжете преди да е навършил 20 години. Той може да се трансформира в най-младият тенисист, ставал №1, от началото на компютъризираното класиране през 1973-а.
 Каспeр Рууд прекърши Хачанов и е финалист на US Open Каспeр Рууд прекърши Хачанов и е финалист на US Open
Въпреки че игра трети следващ петсетов дуел, Карлос Алкарас не сподели признаци на отмалялост и си уреди среща с 5-ия подложен в схемата на шампионата Каспер Рууд на финала.

Победителят ще грабне първа купа от Големия шлем и ще оглави международната класация.

За Рууд мачът за купата ще бъде втори край на такова равнище в кариерата му след провалянето от Рафаел Надал в дуела за трофея на Откритото състезание на Франция по-рано тази година. Норвежецът завоюва 13-и от последните си 15 мача.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР