Испанец изминава 21 000 км на колело, преминавайки през континентите

...
Испанец изминава 21 000 км на колело, преминавайки през континентите
Коментари Харесай

Велопътешественик мина транзитно през Банско и се ваксинира срещу COVID-19

Испанец изминава 21 000 км на колело, преминавайки през континентите Азия и Европа. Пътуването му е с благотворителна цел - събиране на средства за закупуването на колела за деца от Сенегал. Минавайки през Банско, той се имунизира против Коронавирус.

България е една от следващите спирки от дългото пътешестване на 34-годишния Роберто, преди да се насочи към родна Испания. В България го чакат приятелите му, а неговата обичана Алма е пристигнала у нас дни преди него, с цел да го посрещне и изненада.

При пътуването си съумява да се запознае с забавни хора и да научи повече за техните разнообразни култури. Това съгласно Роберто е най-ценното във всяко странствуване.

" Всичко, което ми би трябвало за последните 5 години, е тук - палатка, газ, храна, една дребна къща и подправки от всяка страна, тъй като доста обичам да сготвям. Кухнята е друга на всички места, разнообразни религии, разнообразни култури, изключително в Азия ", споделя той.

За последните три години Роберто минава през десетки страни. Успява да събере и част от нужните средства за акцията, на която се е посветил. Иска да помогне на децата в Сенегал, които всекидневно изминават доста километри, с цел да стигнат до учебно заведение.

След късия отдих в нашата страна, Роберто продължава пътуването си, дружно със своята Алма.

" Продължаваме с обиколка на Балканите - Гърция, Македония, Албания. После се прибираме в Испания. Там ще спра да си умря малко и ще продължа да пътувам. Може би Южна Америка или Африка ", споделя Роберто.

Всяка дестинация от своето пътешестване Роберто желае да опише в книга, в нея ще опише за вълнуващите си срещи с хора от разнообразни континенти.

Репортер: Десислава Малинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР