"Ислямска държава" може да създаде своя база на Балканите. И

...
"Ислямска държава" може да създаде своя база на Балканите. И
Коментари Харесай

„Ислямска държава“ прави своя база в Босна?

"Ислямска страна " може да сътвори своя база на Балканите. И по-конкретно в Босна и Херцеговина. За това предизвестява чешкият президент Милош Земан. Според него след провалянето на джихадистката формация в Сирия и Ирак, което наподобява все по-близо, терористите могат да основат база в Босна. Която ще бъде трамплин за нови терористични офанзиви в Европа, съобщи Земан в изявление за телевизия "Blesk”.

" В допълнение, ислямистите ще се засилват в Афганистан, където имат по-голям късмет за триумф ", акцентира той. Според него, в Босна джихадистите имат доста поддръжници. Ако прогнозите му се осъществен, европейските страни ще би трябвало да реагират на нова терористична опасност. " Трябва да се договаря с водачите на Босна и Херцеговина за това по какъв начин да се понижи заплахата от терористична база в страната”, уточни Земан. По думите му, с този въпрос би трябвало да се ангажира Съветът на Европа.

Наскоро се появи информация, че хора от редица арабски страни са почнали доста по-често да посещават Босна и Херцеговина. Броят им е повишен неколкократно по отношение на предходните години. Освен това много араби са закупули парцели в страната. На места даже са се формирали арабски квартали. Засега обаче не е ясно дали това има нещо общо с тероризма и радикалните групировки като "Ислямска страна ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР