Ислямска държава (ИД) е надигнала глава и в Ирак, написа

...
Ислямска държава (ИД) е надигнала глава и в Ирак, написа
Коментари Харесай

ИД надигна глава и в Ирак

Ислямска страна (ИД) е надигнала глава и в Ирак, написа израелският в. Аарец.

Според информация на военно министерство в Багдад джихадастите са направили няколко офанзиви в разнообразни елементи на близкоизточната страна. Бойци на ИД са нападнали постове на проиранска милиция и подразделения на армията в централните провинции Салах ад-Дин, Бабил и Кербала, както и в източната провинция Дияла.

Иракските управляващи са съобщили, че офанзивите са били отблъснати и че терористите от ИД са дали доста жертви. В известието на силовото ведомство не се е посочвало за убити и потърпевши от страна на армията и подкрепящите Багдад паравоенни формирования.

ИД при започване на април е направила и няколко набези в Северна Сирия. Атаките са били отблъснати благодарение на съветски военни.

ИД се е активизирала в Сирия

"Въпреки че Багдад и Дамаск са оповестили победа над терористите, ИД разполага с бази в пустинните региони на двете страни и прави офанзиви оттова ", уточни още цитираната медия.

Както към този момент писахме, управлението на джихадистите е призовало бойците си да не пътуват до Европа. Препоръката е била подбудена с разпространяването на ковид по света.

ИДИЛ поучава терористите си да стоят надалеч от Европа, поради коронавируса
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР