Ислямистки екстремисти се врязаха с камион с експлозив в полицейски

...
Ислямистки екстремисти се врязаха с камион с експлозив в полицейски
Коментари Харесай

24 убити след атака на ислямистки бойци срещу пакистанската армия

Ислямистки екстремисти се врязаха с камион с експлозив в полицейски сектор в северозападен Пакистан във вторник, убивайки минимум 24 души , споделиха двама чиновници по сигурността, представени от " Ройтерс ".

Нападението е осъществено в региона на Дера Исмаил Хан на границата на беззаконните райони, граничещи с Афганистан, споделиха двамата чиновници по сигурността.

Полицейският сектор е бил употребен от пакистанската войска като базов лагер, споделиха те, като прибавиха, че няколко екстремисти първо са блъснали камион  в граничната стена , а по-късно други са атакували с револвери.

Няма публично удостоверение за броя на починалите . Отделът за връзки с обществеността на армията не отговори на искане за коментар.

Министърът на вътрешните работи Сарфраз Бугти осъди нападението и изрази тъга за смъртните случаи, се споделя в изказване от кабинета му.

Няколко души са ранени и са в сериозно положение, сподели Айзаз Мехмуд, чиновник на държавната избавителна работа.

" Все още чуваме изстрели ", добави той.

В изказване групата на пакистанските талибани, Tahreek-e-Jihad Pakistan (TJP),  групировка която се появи относително неотдавна, съобщи, че нейни бойци са направили офанзивата, ориентирана против пакистанската войска. 

Групата значително към момента е непозната за доста специалисти и анализатори.

Смята се, че тя е учредена през февруари 2023 година и е обвързвана с голям брой офанзиви в разнообразни райони на Пакистан. 
 Върховният съд на Пакистан изслушва правозащитници срещу депортиране на мигранти
Върховният съд на Пакистан изслушва правозащитници срещу депортиране на мигранти

Отделна петиция търси правата на родени в Пакистан деца на афганистанци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР