Искането на прокуратурата за достъп до записите от всички входове

...
Искането на прокуратурата за достъп до записите от всички входове
Коментари Харесай

Кирил Петков: Искането на прокуратурата за записите от Министерски съвет граничи с престъпление

Искането на прокуратурата за достъп до записите от всички входове и изходи на Министерски съвет граничи с закононарушение, разяснява министър председателят Кирил Петков пред бТВ.

Държавното обвиняване е изискало записите за интервала 23 февруари - 23 март.

“За мен две неща са доста странни. Първо, Софийската градска прокуратура изисква целият видеоматериал – на всеки, който влиза и излиза от тази постройка, не за един характерен ден, а за цялостен месец. Те желаят да видят всеки, който се среща с министър-председателя. Нещо, което мен доста ме тревожи, знаейки, че Министерския съвет към този момент е точка за сигнали към Европрокуратурата, те действително може би се пробват да видят кои са хората, които дават тези сигнали. Ако това е по този начин, това е граничи с… закононарушение за мен “, уточни той.

“Ако те се пробват да научат кой дава сигнали към Европрокуратурата и по тази причина изземат за цялостен месец видеоматериалите, това е неприемливо. Това просто хората би трябвало да схванат, че този вид дейности това държавно управление няма да толерира по никакъв метод “.

Петков уточни, че няма никакво доверие на основния прокурор Иван Гешев.

“Тук се надявам, апропо, че когато приказваме за прокуратурата, скоро ще почнем да разделяме разнообразни хора в прокуратурата. Аз безусловно нямам никакво доверие на господин Гешев и ръководството на прокуратурата, само че прикрито се надявам, че ще има прокурори, които ще застанат на страната на народа. Аз ще отида в първия миг, когато бъда свикан, още нямам призовка. В момента, щом имам тази призовка, ще отида и ще дам всички сведения, които те желаят да научат от мен “, уточни той.

Прокуратурата прикани за разпит идната седмица премиера Кирил Петков.

Досъдебното произвеждане е формирано по сигнала за изнудване, подаден от Васил Божков преди близо две години. През март Министерство на вътрешните работи организира солова акция против някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Тримата бяха освободени 24 часа след задържането им без обвиняване, откакто прокуратурата реши, че няма задоволително доказателства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР