Палестинците отбелязват 76 години от лишаването от собственост в сряда,

...
Палестинците отбелязват 76 години от лишаването от собственост в сряда,
Коментари Харесай

Най-новото | Палестинците отбелязват 76 години от лишаването си от собственост, докато в Газа се задава още една катастрофа

Палестинците означават 76 години от лишаването от благосъстоятелност в сряда, отбелязвайки всеобщото си прогонване от това, което е сегашен Израел, до момента в който евентуално още по-голяма злополука се разпростира в Газа, където повече от половин милион хора бяха разселени през последните дни заради боеве.

Израел упорства за военните си интервенции в Рафа, град по южната граница на Газа с Египет, и в северната част на Газа, където Хамас се прегрупира. Около 450 000 палестинци са били прогонени от Рафах през миналата седмица, заяви организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци във вторник. В северната част на Газа израелските заповеди за евакуация до момента са разселили минимум 100 000 души.

Около 80% от популацията на Газа от 2,3 милиона палестинци са напуснали домовете си след началото на войната, като доста от тях са се преместили неведнъж.

През последната седмица през двата съществени гранични пункта в южната част на Газа не е влизала храна. Около 1,1 милиона палестинци са на ръба н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР