Искането е за даване на разрешение за продължаване на наказателното

...
Искането е за даване на разрешение за продължаване на наказателното
Коментари Харесай

Гешев внесе в НС искане за сваляне имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов

Искането е за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Аврамов, който е притеглен към наказателна отговорност за търговия с въздействие.

Случаят е от 2012 година, като бе почнало дело в Специализирания съд, а след закриването му продължи в Софийски градски съд. Аврамов и двама негови помагачи се явиха пред Темида за това, че през 2012 година са поискали от земеделеца Светослав Илчовски 220 хиляди лева и право на прилагане на аграрни земи, с цел да се решат проблемите му с регионалната земеделска работа в Монтана. 

На 20 април обаче Софийският градски съд спря наказателното произвеждане против Димитър Аврамов откакто той стана народен представител и надлежно закупи имунитет.

На 25 април Софийската градска прокуратура предложи на Гешев да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Димитър Аврамов. 

След като основният прокурор внесе настояването в деловодството на това Народно заседание, наказателното гонене ще бъде възможно след позволение на Народното събрание или с документално единодушие на Аврамов имунитетът му да бъде снет. 

Искания за събаряне на депутатския му имунитет бяха изпратени и в предходните два Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР