Искам да ви запозная с две неща, с които съм

...
Искам да ви запозная с две неща, с които съм
Коментари Харесай

Добрев: Внасяме сигнали срещу ПП-ДБ! Денков е в афера за 1 млрд, Асен Василев – за два!

„ Искам да ви срещна с две неща, с които съм срещнал и Борисов и вицепремиера Мария Габриел. Първата е обвързвана с решението на Министерски съвет да източи всички свободни средства в енергетиката към бюджета. Незаконно. Къде е казусът – не е в това дали има парите или не, трябват ли за друго или не. Проблемът е в това, че БЕХ се декапитализира. Капиталът на сдружението, обаче е негативен с над 1 милиард лв., а съгласно ТР управата му би трябвало да разгласи банкрут “, уточни пък Делян Добрев на срещата на кметовете от ГЕРБ във Велико Търново.
„ Изтеглянето на този дял основава риск за предварително дължим проблем, слага под подозрение опцията сдружението да заплаща настоящите си разноски, обрича всички проекти за създаване на нови мощности на крах, и други “, добави Добрев.„ Втората тематика е плануваното, към момента неприетия Институт за стратегически разбори и прогнози, при основаването на който към МФ в преходните разпореждания местят и закриват организацията, която за 20 години няма изгубено дело в трибунал. В момента имаме 2 открити арбитража, всеки на стойност по 2 милиарда лева – единият е на ЧЕЗ. Защо се отхвърля страната по каузи от над 2 милиарда лева Защо Асен Василев не плащаше на юристите? Защо се заплашва или съзнателно се поврежда интереса на България по тези каузи. Имат ли желание ръководещите да сключат извънсъдебно съглашение на стойност каквато те си преценяват? Това е 4-ти опит да се закрие тази организация в МФ с най-големите адвокатски адвокатски фирми в света, и да се направи друга в Министерство на правосъдието? Предлагам да внесем сигнали до способените органи, тъй като се нарушава националният интерес “, добави Добрев.
„ Отлагат разноски. Няма да усвояваме пари по ПВУ, тъй като би трябвало да ги пишем в разходната част на бюджета, а с цел да излезе на хартия и да се върже на 3%, се вършат какви ли не стъкмистики. Надявахме се на разсъдък в МФ, да се съкратят разноски “, сподели още Добрев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР