Искам да обърна внимание на следното - съгласно член 405А

...
Искам да обърна внимание на следното - съгласно член 405А
Коментари Харесай

Избирателните списъци са вече отпечатани, ЦИК нямала отношение към проверките по места

" Искам да обърна внимание на следното - според член 405А от Изборния кодекс преди общи локални избори кметовете на общини би трябвало да извършат инспекция 6 месеца преди изборите за нови регистрации една година обратно. И тази инспекция наложително би трябвало да завърши три месеца преди изборния ден. Повече мнения няма да върша ", сподели Митева.

Миналата седмица районният министър Андрей Цеков разгласи, че в 343 обитаеми места има открита необикновена миграция преди локалните избори, заради което разпореди на ГРАО инспекция на всички регистрации по сегашен адрес. Анализът на данните за регистрациите очерта към 100 обитаеми места, в които е извънредно евентуално да става дума точно за избирателен туризъм. Оказва се, че растежът на регистрациите през март и април в тези обитаеми места е доста по-висок спрямо нормалното за това обитаемо място в останалите месеци.

Според ЦИК подготовката за локалните избори в неделя върви обикновено.

Инсталирането на машините към този момент стартира. В петък вечерта устройствата ще потеглят към секциите в страната. Хартиените бюлетини към този момент са в регионалните администрации.

Към момента са декларирани 12 238 изборни секции. 407 са преносимите секционни изборни комисии - най-вече в болнични заведения и в места за задържане. В 9082 изборни секции ще има и машина, в 3156 ще се гласоподава единствено с хартиени бюлетини.

Регистрирани са 15 организации с наблюдаващи и 4 социологически организации.

Предизборната акция завършва в петък в среднощ. Събота, 28 октомври е денят за размисъл.

Изборният ден в неделя ще стартира в 07.00 часа сутринта и ще завърши в 20.00 часа. Ако пред някои секции има опашки от гласоподаватели след този час, изборният ден може да се удължи до 21.00 часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР