Ирина Дилкинска е поискана от САЩ, за да упражнят те

...
Ирина Дилкинска е поискана от САЩ, за да упражнят те
Коментари Харесай

Крум Зарков няма информация за съдбата на Ружа Игнатова

Ирина Дилкинска е поискана от Съединени американски щати, с цел да упражнят те тяхната пълномощия по силата на съглашение. Това е станало през 2021 година, през това време е текло произвеждане и когато българският съд е решил, че са налице учредения тя да бъде пратена, ние сме я предали на Съединени американски щати. Това изясни по Нова телевизия служебният министър на правораздаването Крум Зарков. 

На 20 март българката Ирина Дилкинска е предадена на американските управляващи поради обвиняване в присъединяване в незаконна група, основана за машинация и пране на пари. Тя има повдигнато обвиняване по отношение на криптоизмамата „ УанКойн “ (OneCoin),  съобщи американското министерство на правораздаването.

„ Ние не водим следствието, не знам дали е имало такова и в България, ние в Министерството на правораздаването нямаме отношение към следствието. Ние улесняваме размяната на документи сред съответните способени служби, обезпечаваме, когато е належащо сигурността на индивида, който би трябвало да бъде предаден и го предаваме “, сподели през днешния ден министърът на правораздаването. 

„ Ще забележим по какъв начин ще се развие процесът в Съединени американски щати, само че в случай че там се откри закононарушение, а тук – не, по едни и същи действия, би трябвало да се замислим “, означи Крум Зарков. Той добави още, че до него не е достигала информация за ориста на Ружа Игнатова. 

„ Цялата тази финансова пирамида явно е нещо прекомерно огромно, този сюжет като за шпионски разказ се е развивал в доста страни.  Въобще цялата тази финансова престъпност набира скорост и тя може да бъде ясно и изрично разцепена единствено с доста мощно интернационално съдействие “, счита правосъдният министър Крум Зарков. Той уточни, че когато има български жители, предадени на съд в друга страна, би трябвало да следим какво се случва с тях там. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР