Иранският посланик в Анкара е бил повикан в турското външно

...
Иранският посланик в Анкара е бил повикан в турското външно
Коментари Харесай

Турция привика иранския посланик, заради безпочвени твърдения срещу Ердоган


Иранският дипломат в Анкара е бил извикан в турското външно министерство по отношение на безпочвени изказвания, ориентирани против Турция и турския президент Реджеп Тайип Ердоган в петък, заяви Анадолската организация, като се базира на дипломатически източници.

Пред дипломат Мохамад Фаразманд е било декларирано, че Анкара осъжда безпочвените изказвания против Турция и президента Ердоган, както и това, че турският дипломат в Техеран е бил извикан в иранското външно министерство, са показали източниците, поискали анонимност.

По време на срещата Турция е отхвърлила изказванията, като е било очебийно, че в случай че Иран има безпокойствие по някакъв въпрос, обвързван с Турция, е неприемливо иранският външен министър да насочва рецензии към Турция посредством " Туитър ", в случай че има други канали за връзка.

Освен това е било изтъкнато, че този метод е несъответстващ с околните връзки сред Турция и Иран и на процедура единствено ще послужи на тези, които желаят да скапват тези връзки.

По-рано в петък турският дипломат в Техеран бе извикан в иранското външно министерство във връзка със стихотворение, прочетено от президента Ердоган на гала в Баку.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР