Ирански петролен танкер, подпалил се след сблъсък с товарен кораб

...
Ирански петролен танкер, подпалил се след сблъсък с товарен кораб
Коментари Харесай

Бомба със закъснител тиктака край Китай

Ирански петролен танкер, запалил се след конфликт с товарен транспортен съд край източните крайбрежия на Китай, е заплашен от гърмеж и поглъщане. Властите от три страни търсят изчезналия му 32-членен екипаж, състоящ се от 30 иранци и двама поданици на Бангладеш, и се пробват да овладеят нефтения разлив от горящия кораб, съобщи XINHUA.

Мохамад Растад, началник на иранската пристанищна и морска администрация, представен от иранската организация ИРНА, сподели, че е било открито тяло на член на екипажа на иранския петролен танкер. Трупът е бил изпратен в Шанхай за идентифициране.

Противопожарни и избавителни екипи се пробват да открият надзор над пожара, вилнеещ на кораба и да открият останалите членове на екипажа.





Регистрираният в Панама танкер е пътувал от Иран за Южна Корея, когато се е сблъскал с регистриран в Хонконг товарен транспортен съд в Източнокитайско море на 257 километра от Шанхай, съобщи китайското министерство на превоза. Ведомството добавя, че всички 21 членове на екипажа на товарния транспортен съд, превозвал пшеница от Съединени американски щати за Китай, са избавени. Те са китайски жители.



Китай, Южна Корея и Съединени американски щати са изпратили кораби и самолети за търсене на изчезналия екипаж на танкера. Засега не е ясно какво е предизвикало конфликта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР