Нидерландия няма да позволява повече на гражданите си да осиновяват

...
Нидерландия няма да позволява повече на гражданите си да осиновяват
Коментари Харесай

Нидерландия забранява международните осиновявания

Нидерландия няма да разрешава повече на жителите си да осиновяват деца в чужбина, заяви министърът по въпросите на правната отбрана Франк Вервинд, представен от Ройтерс. 
Той добави, че към този момент междудържавните процедури в заварено състояние ще продължат.
През последния половин век нидерландски родители са осиновили към 40 000 деца от 80 страни. През последните години потреблението на тази процедура понижа: за 2019 година зад граница са осиновени едвам 145 деца, а за пандемичната 2020 година този брой спада на 70, сочат най-новите данни на самостоятелния Институт за проучване на проблемите на нидерландската юноша.
Между февруари 2021 година и ноември 2022 година нидерландското държавно управление беше въвело съвсем двегодишна краткотрайна възбрана за междудържавни осиновявания.
Нидерландската политика в региона на осиновителните процедури беше подложена на щателна инспекция поради все по-големия брой пълнолетни жители, осиновени като деца, които започнаха да изследват потеклото си и неведнъж откриваха, че актовете им за раждане или са изгубени, или са били подправяни, или че осиновяването им е станало по противозаконен метод.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР