Иран продължава да отрича пълна отговорност край Техеран през през

...
Иран продължава да отрича пълна отговорност край Техеран през през
Коментари Харесай

Иран все още отрича вина за сваления украински самолет през 2020 г.

Иран продължава да отхвърля цялостна отговорност край Техеран през през януари 2020 година, при което починаха 176 души (украинци, иранци, канадци, шведи, афганистанци и германци). 

Това се акцентира в изказването на Канада, Швеция, Украйна и Обединеното кралство , членове на Международната група за съгласуваност и реагиране по случая, оповестено от Global Affairs Canada.

" Не е допустимо да се реализира важен прогрес. Иран продължава да подценява нашите изказвания. Въз основа на полемиките, които се организираха тази седмица, групата смята, че нашите съответни позиции са прекомерно надалеч една от друга, с цел да бъдат съгласувани посредством договаряния ", се споделя в изказването.

Фокусът на групата постоянно е бил върху отговорността на Иран за неговите нарушавания на интернационалното право и задължението му да направи цялостно обезщетение за вредите, породени от свалянето на полет PS752. За групата цялостното обезщетение значи повече от финансова отплата.

Предвид отхвърли на Иран да поеме цялостна правна отговорност, Координационната група " ще продължи да подхваща дейности за разрешаване на този спор в сходство с интернационалното право, в това число в Международния съд ". " Семействата на жертвите на полет PS752 с право заслужават бистрота, правдивост и отговорност за трагичната загуба на техните близки и за страданието, което не престават да понасят, и Координационната група остава ангажирана с това гонене ", се споделя в изказването.
 Канадски съд: Свалянето на украинския пътнически аероплан в Иран е тероризъм
Канадски съд: Свалянето на украинския пътнически аероплан в Иран е тероризъм

Обвинението желае изземване на ирански петролни танкери за обезщетение

Припомняме, че през 2021 година, канадски съд постанови, че свалянето на украинския пътнически аероплан PS752 е тенденциозен акт на гнет

Висшият съд в Онтарио постанови, че Революционната армия съзнателно е стреляла по пътническия аероплан в небето над Техеран, убивайки всички 176 души на борда.

Делото бе заведено против Иран от частни ищци, фамилии на четири жертви в Канада: Шахин Могаддам, Мехрзад Зарей, Али Горджи и четвърто лице, което остава анонимно от боязън от репресии.

Съдия дефинира, че макар продължаващото напрежение, в района не е имало въоръжен спор.

Решението пристигна месеци откакто отчет на Организация на обединените нации откри голям брой нарушавания на правата на индивида както при свалянето на граждански аероплан, по този начин и при опита на Иран да прикрие нещастието по-късно.

Ислямската република тогава не изпрати собствен представител по делото в Онтарио.
 Иран повдигна обвинявания на 10 души за сваления украински аероплан
Иран повдигна обвинявания на 10 души за сваления украински аероплан

Не се оповестяват детайлности

Ислямската република призна, че нейните сили неправилно са свалили пътуващия за Киев аероплан Boeing 737-800, откакто са изстреляли две ракети. Иран разгласява през 2021 година окончателния си отчет по отношение на украинския пътнически аероплан, който беше свален предходната година, при което починаха 176 души, отделяйки два параграфа на аргументите и

Иранците помислили самолета за ракета на фона на напрежението със Съединени американски щати.

През април същата година, Иран упрекна 10 души. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР