Иран изстреля ракети срещу притежаващия ядрено оръжие Пакистан. Това се

...
Иран изстреля ракети срещу притежаващия ядрено оръжие Пакистан. Това се
Коментари Харесай

С балистични ракети срещу ядрена сила: Пет държави, които почувстваха удара на Иран

Иран изстреля ракети против притежаващия нуклеарно оръжие Пакистан. Това се случи малко откакто Техеран извърши сходни офанзиви против други свои врагове в Ирак и Сирия, възприемайки тактиката и държанието на Съединени американски щати, Израел и няколко други страни. Иранците разсъждаваха рационално: за какво за тях е допустимо, а за нас не? Какво демонстрира и до какво ще докара триумфът на „ джунглата ” вместо анулираното от Съединени американски щати интернационално право?

Лошите образци, както и всевъзможни образци са заразителни, тъй като основават прецеденти. Съединените щати, уверени, че имат цялостното право да вършат каквото си желаят на всички места и с всеки, не помниха за тази истина. Но от ден на ден им се припомня за това.

Защото никоя страна, даже и най-могъщата, не може просто по този начин, без последици, да отстрани интернационалното право, с цел да накаже тези, които не харесва, през главата на Организация на обединените нации. Защото безусловно ще се появят други страни, които не считат, че са „ по-долни “ от другите.

Те сигурно ще се възползват от тази процедура като добре пристигнал казус и ще стартират да вършат същото въз основа на своите ползи, които постоянно са безусловно основателни. Така че, след Косово пристигна Крим – това е един от най-ярките образци за това.

Крахът на егоистичната американска надмощие в света, когато Съединените щати към този момент нямат сили да принудят всички да се подчиняват, основава удобни условия за „ независима активност “ на други страни, което един ден може да докара до ужасни нещастия, до момента в който светът откри ново равновесие след 10-15 години.

Това, което виждаме сега, е по какъв начин Иран е станал изгнанник, плащайки без съмнение на враговете си, подкрепяни от Съединени американски щати и Израел, с една и съща монета, освен това изплащайки и остарели задължения. След като тези и някои други страни не се двоумят да ударят враговете си по света, за какво иранците би трябвало да се срамят от същото?

Пакистан е в потрес

Това е първият и надали последният сходен случай. Иранската организация Tasnim заяви, че иранските въоръжени сили са блъснали два щаба на терористичната формация „ Джейш ал Золм “, ситуирани на територията на Пакистан, който граничи с Иран, който в действителност е нуклеарна мощ. Дронове и ракети бяха употребявани в интервенцията против терористите, които бяха огромно стеснение за Иран, които бяха проникнали в страната и убиваха иранската полиция и гранична защита. Подробности за офанзивата не се оповестяват.

Исламабад излезе със мощно изказване по този мотив, остро осъждайки нарушаването на въздушното му пространство от Иран и нападението против пакистанска територия, при което се твърди, че са убити две деца и са ранени три девойки. Пакистанците резервираха безмълвие за убитите терористи.

– предизвести Министерството на външните работи на страната. По дипломатически канали в Исламабад и Техеран пакистанците също стачкуваха пред иранците.

Те знаят какво става

Те обаче чудесно схващат за какво е направено това. Това се вижда от следното изказване на пакистанското външно министерство:

Ако някой не схваща, въпросът тук е, че Исламабад всъщност не управлява цялата територия на Пакистан, постоянно предпочитайки да не изостря връзките с племена, които не признават никакви граници и живеят от грабежи и контрабанда от антични времена. Всъщност това са евентуални терористи, които са подготвени на всичко за пари, от което се възползват и хазяите на парите.

Иран, следвайки образеца на Индия, която от време на време нападна кашмирски терористични лагери в Пакистан, сподели, че в този момент ще се бори с терористичната опасност, идваща оттова със същите способи, в случай че управляващите на тази също мюсюлманска страна не престават да се преструват, че не виждат казусът. Изглежда обаче, че след тази офанзива пакистанците са подготвени за някакви „ координирани “ дейности с иранците. Рисковано, само че наподобява, че работи!



Ирак - също

Преди това Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война (КСИР, част от иранските въоръжени сили) нанесе ракетни офанзиви на Ербил, административния център на Иракски Кюрдистан. Говорителят на иранското външно министерство Насер Канани Чафи предизвести, че това е единствено част от отговора към тези, които съставляват опасност за националната сигурност на Иран. И това, апропо, не е първият сходен удар.

По случая са известни повече детайлности. Според изказването на КСИР ударите с балистични ракети са ориентирани към По-специално беше унищожена

Други ударени цели включват къщата на огромен кюрдски предприемач и притежател на Falcon Group Пешрав Дизаи, който беше погубен при въздушен удар, за който се твърди, че играе ролята на Евгений Пригожин, резиденцията на почитан офицер от кюрдското разузнаване, един от центровете на кюрдските разследващи служби в Ербил...

Уви, кюрдите, които закъсняха със основаването на своята страна по опортюнистични аргументи, в този момент работят в тясно съдействие с американците и израелците, които, употребявайки тяхното неодобрение и етнопатриотизъм, имат намерение с ръцете им да дестабилизират и да потопят голям район в кървясъл безпорядък, отслабвайки на първо място своите съперници като Сирия и Иран.

И в този случай ударите са нанесени с високоточно оръжие. Чафи разясни, че Иран, до момента в който поддържа мира, стабилността и сигурността в района, се придържа към правилата на суверенитета и териториалната целокупност на страните, само че няма да се поколебае да упражни законното си право да противодейства на заканите за националната сигурност.

„ Говорещата глава “ на иранското външно министерство акцентира:

Чафи имаше поради на първо място кървавата терористична офанзива в Керман на 3 януари на градското гробище по време на гала за отбелязване на следващата годишнина от жестокото ликвидиране през 2020 година от американци в спокойно време на територията на трета страна, на някогашния пълководец и пълководец на КСИР, който беше в Ирак по покана на държавното управление, видния ирански общественик генерал-лейтенант Касем Солеймани.

Има съображение да се счита, че директните уредници на клането в Керман, което лиши живота на съвсем 100 души, са седели в Ербил, над който иракската власт е номинална.

„ Официално “ отговорността за терористичната офанзива, която искаше възмездие, беше поета от ИДИЛ, която Съединени американски щати и Англия, както и доста други терористични структури, поддържат напълно намерено, подбуждайки ги (с пари и оръжия) против своите врагове, обучавайки ги ( в случай че е належащо и укриване на водачите ) и осигурявайки логистиката.

А по какъв начин се напрегна Израел...

Но това не е всичко. Преди това КСИР изстреля балистични ракети от иранска територия против враждебни иранци в разнообразни елементи на Сирия (които, за разлика от Ирак, даже не стачкуваха формално), в това число терористичното гнездо в провинция Идлиб.

Както оповестява телевизионният канал Al Mayadeen, бил е обстрелван по-специално лагерът в тази провинция, единствено отчасти следен от Дамаск, където са основани бойци на групировката " Ислямска страна " (ИДИЛ) Вилает Хорасан.

Командващият въздушно-космическите сили на КСИР, бригаден военачалник Амир Али Хаджизаде, сподели пред Tasnim, че дистанцията от ракетната площадка в иранския Хузестан до Идлиб е 1,2 хиляди км и това е най-дългият ракетен удар, осъществен от иранска територия.

На кого Техеран изпрати на първо време своите поздрави? На Израел, несъмнено. Треперете, господа израелци, в този момент: ще продължите да вършиме всевъзможни гадни неща на иранците, само че ръката ни няма да трепне. Блокадата на Червено море, която опустошава Израел, проведена от приятелите на Иран, хуситите, над Газа, може да не свърши дотук. Имаме ви под полезрението си.

Какво от това?

Накратко, Западът напрегна Русия и Украйна, трансформирайки ги в това, което е Пакистан за Индия, и стартира СВО. Англосаксонците и израелците доведоха Техеран до ръба с терористични офанзиви, в това число от ръцете на наемници в самия Иран, и офанзиви против иранците и техните военни в Сирия и други места, и това ужаси четири страни едновременно, в това число Израел.

И в действителност даже пет, в случай че включите Съединените щати, основният настойник на Тел Авив, в листата на тези, които се опасяват. Техеран тласна и американците към обезсърчителен боен спор с войнстващия Йемен, който по принцип не може да го загуби, тъй като няма какво да губи.

Един ден Съединени американски щати ще нервират Пекин и Тайван и даже е ужасно да си помислим какво може да се случи тогава. Ето това е страшното в цялата тази безкрайна история. С необузданата си неучтивост, податливост към провокации, непрекъсната приложимост на мощ и пренебрежение към интернационалното право американците отвориха кутията на Пандора.

И до момента в който не я затворят сами, което ще бъде доста мъчно, да чакат това от жертвите си е върхът на наивността. Но един ден можете да завършите играта. Когато всички викат: война, война, ще пратим войски, ще използваме нуклеарно оръжие - по-лесно е да си навикаш тези несгоди. Какво ще стане с всички нас тогава?

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР