Иракските власти държат над 1400 чужденки и техните деца, които

...
Иракските власти държат над 1400 чужденки и техните деца, които
Коментари Харесай

Иракските власти държат 1400 чужди жени и деца, свързани с бойци на ИД

Иракските управляващи държат над 1400 чужденки и техните деца, които наскоро са се предали дружно с бойци на терористичната организация "Ислямска страна ", заяви през днешния ден правозащитната организация "Хюман райтс уоч ", съобщи ДПА.

Жените и децата от разнообразни националности са били арестувани през втората половина на август покрай бежански лагер в град Хамам ал Алил, южно от Мосул. На 17 септември те са били трансферирани в център за задържане в Тал Хаиф, северно от Мосул. Сред чужденките и децата има жители на Афганистан, Азербайджан, Китай, Чечения, Иран, Русия, Сирия, Таджикистан, Тринидад и Тобаго и Турция.

"Хюман райтс уоч " изрази безпокойствие от ориста на стотиците арестувани деца. Представители на организацията споделиха, че нито една страна не желае да прибере назад дамите и децата и че децата по-специално са изложени на риск в изискванията на задържане. Неназован представител на иракското военно разузнаване сподели, че дамите и децата се намират в център за задържане от съображения за тяхната лична сигурност. "Хюман райтс уоч " обаче напомни, че съгласно иракските закони няма юридическа основа за задържане на хора в Ирак единствено тъй като са съпруги или родственици на членове на "Ислямска страна ".

През юли подкрепяните от Съединени американски щати иракски сили си върнаха контрола върху град Мосул след деветмесечна атака и това беше огромно проваляне за "Ислямска страна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР