Ипсуич Таун направи нова крачка към завръщане във Висшата лига,

...
Ипсуич Таун направи нова крачка към завръщане във Висшата лига,
Коментари Харесай

Ипсуич направи нова огромна крачка към завръщане във Висшата лига

Ипсуич Таун направи нова крачка към завръщане във Висшата лига, откакто победи трагично с 3:2 вкъщи Саутхемптън в среща от 40-ия кръг на Чемпиъншип.

Домакините поведоха в резултата в 13-ата минута, когато Сам Морси откри Лийф Дейвис отляво в наказателното поле, който с мощен удар в близкия ъгъл не остави шансове на вратаря Гавин Басуну – 1:0.

Още с подновяването на играта обаче „ светците “ изравниха резултата. Джо Арибо бе открит в наказателното с подаване отдясно, след което продължи за Че Адамс, който чукна топката около вратаря Вацлав Хладки за 1:1.

Гостите стигнаха и до цялостния поврат в 23-ата минута, когато Стюрат Армстронг напредна отляво, след което влезе във вътрешността в половината на Ипсуич и с превъзходен извеждащ пас откри Адам Армстронг, който с компактен удар прати топката около Хладки в далечния му ъгъл – 1:2.

През второто полувреме обаче „ трактористите “ на собствен ред обърнаха резултата. В 68-ата минута Дейвис получи на левия фланг и комбинира с Джак Тейлър, който пък откри с едно допиране Нейтън Броудхед, а уелсецът насочи прекрасен удар с десния крайник, изненадвайки Базуну в долния му ляв ъгъл за 2:2.

Пет минути преди края на постоянното време Джеймс Брий беше изпъден с пряк червен картон и остави Саутхемптън с човек по-малко.

Това се оказа решаващо, тъй като домакините стигнаха до успеха с гол на Жереми Сармиенто в последната седма минута от добавеното време. Дейвис беше открит на левия фланг, който имаше доста пространство и центрира в наказателното поле. Там към точката за дузпа Сармиенто бе оставен самичък, като в началото се спъна в топката, само че по-късно никой не се опита да го спре и се изправи, стреля и означи в долния ляв ъгъл на Базуну за крайното 3:2.

По този метод Ипсуич излезе краткотрайно отпред в класирането с 87 точки, до момента в който Лестър е втори с 85, само че и мач по-малко. Лийдс Юнайтед е трети с 83. Въпреки това, „ трактористите “ наподобяват все по-близо до завръщане във Висшата лига. Саутхемптън остава четвърти с 74 пункта и автоматизираната промоция става все по-невъзможна, което значи, че „ светците “ най-вероятно ще би трябвало да преминат през плейофите, в случай че желаят да се върнат в елита следващата година.

IT'S ALL OVER!!!!!!!
— Ipswich Town (@IpswichTown)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР