Инвестиционната компания на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway е намалила участието

...
Инвестиционната компания на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway е намалила участието
Коментари Харесай

Уорън Бъфет намалява участието си в Apple и инвестира сериозно в три компании

Инвестиционната компания на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway е понижила присъединяване си в Apple през последните няколко месеца и е нараснала каузи си в три компании, предава Блумбърг.

Berkshire е придобила акции на телекомуникационния оператор Verizon, застрахователния брокер Marsh & McLennan Cos. и петролния колос Chevron – три вложения, които са получили поверителен статут и не са били разкрити по в декларацията на компанията до регулаторите за третото тримесечие, демонстрира обновен документ, оповестен във вторник. Новината за вложенията докара до растеж на акциите Verizon, Marsh & McLennan Cos. и Chevron с 3,05%, 2,05%  и 2,54% в следборсовата търговия.

Според различен отчет до Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати, Berkshire е останала с дял в Apple на стойност 120 милиарда $ в края на 202 година Акциите на производителя на iPhone не престават да са най-големият актив на Berkshire.

Бъфет и неговите шефове за вложения Тед Уешлър или Тод Комбс трансформираха портфолиото на компанията през последната година на фона на пандемията от ковид. Те вложиха съществено в банковия бранш, който се показва добре в актуалните условия.

 Някои от новите вложения на Berkshire са много съществени, като тази в Chevron се прави оценка на 4,1 милиарда $ в края на 2020 година, а в Marsh & McLennan – на 500 млн. $. Компанията към този момент има акции на Verizon на стойност 8,6 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР