Интернет вече е залят от оферти за продажби на живи

...
Интернет вече е залят от оферти за продажби на живи
Коментари Харесай

Прясно агнешко за около 20 лв. кг, но в малките месарници е още по-скъпо

Интернет към този момент е залят от предложения за продажби на живи животни. Има разгласи за агнета за кръвопролитие, които вървят по към 12 лева за кг. Теглото им е сред 20 и 30 кг. Продават се и по цели стада, като цените вървят към 11-17 лева за кг. Продавачите прецизират, че в случай че желаете да си купите агне от тях, би трябвало сами да си осигурите превоз. Обявите са от разнообразни елементи на България – Бургас, Ямбол, Стара Загора. Някои са пуснали и разгласи за специфични тави за печене на агнета. Цената е 250 лева съдът се създава с размери по поръчка и с увеличаване от 1,2 мм инокс и преносими дръжки.

Първото българско прясно агнешко за сезона към този момент е по магазините и може да се купи за към 20 лева кг, сподели изследване на " Телеграф “. Най-евтино е в огромните вериги, а най-скъпо в дребните месарници.

Цени

Цената в хипермаркетите на месото родно произвеждане е 21,99 лева за кг бут. В други вериги са пуснали агнешки кюфтенца за 17-18 лева за кг.

Агнешки котлет с ребра върви по 17,99 лева за 1 кг в някои вериги. В други магазини килограмът удря 32 лева Агнешките ребра са по по 22,80 лева за кг.

За 19,99 лева може да се откри агнешки бут с част от гърба, като цената доближава и до 27 лева в някои месарници. За агнешка плешка с част от врата би трябвало да се бръкнете с 18,99 лева за кг, а в някои обекти даже и с 22,90 лева В някои месарници има и агнешки езичета за 17 лева на кг, а агнешките карначета са 14,70 лева Цяло агне може да се купи за 22,90 лева, а комплектите с черва вървят по 11,70 лева за кг.

Консерви



Много се купуват консервите с агнешко, похвалиха се от магазин в София. За 19,60 лева може да купите агнешки комплект, подготвен за консумация, от домашно отгледани животни, без хормони, антибиотици, консерванти и оцветители, популяризират търговците. Съставките са единствено агнешки дреболии и сол, прецизират продавачите. И допълват, че някои клиенти ги купуват занапред за Великден. Други дебнат промоции на прясното месо по магазините сега и непосредствено замразяват във фризера. Пресмятат, че ще им излезе по-изгодно да купят агнешкото месец по-рано и да го замразят, тъй като нормално чакат към празниците цените да се повишат, разясниха търговци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР