Интернет измамниците стават все по-изобретателни и използват нови номера да

...
Интернет измамниците стават все по-изобретателни и използват нови номера да
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ: Отново атака с фалшиви имейли от банка

Интернет измамниците стават все по-изобретателни и употребяват нови номера да се доберат до персонална информация и данни на банкови карти. Последният им номер е сякаш за потвърждаване на мобилно устройство.

" Получавате този имейл, тъй като вашите устройства към момента не са задействани за SMS влизане в FIBANK Online. SMS потвърждението е наложително, с цел да потвърдите вашата FIBANK Online. За да го активирате, следвайте непосредствено описаните тук стъпки
Не активирайте устройството си до 24 часа откакто получите текстовото известие на телефона си, с цел да избегнете блокиране " - гласи подправеният имейл, оплакаха се пред Lupa.bg пострадали.



Свързахме се с банката, от където споделиха, че това е безусловно подправен имейл.

 
" Благодарим Ви за подадения сигнал.Това е опит за phishing/злоупотреба, изпратен към Вашия email адрес. Моля, не отваряйте атачмънти и линкове, не въвеждайте никакви персонални данни и банкова информация.  Банката комуникира с клиентите си с публични email адреси с домейн: @fibank.bg или посредством известия в Моята Fibank " - обясниха за Lupa.bg от институцията.
 

Въпреки предизвестията и професионалните грижи за отбрана на потребителите, които банките в страната поставят, към момента огромна част от фишинг атаките са сполучливи, защото клиентите се подвеждат и не разпознават подправените и лъжливи имейли.

Измамниците нормално генерират подправен линк, в който потребителите са помолени да посочат данните си за картата, салдото по сметката и CVV / CVC кода.

Огласяването на такава информация слага в заплаха Вашата финансова или персонална сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР