Internazionali di Tennis Francavilla al Mare, осминафиналДимитър Кузманов – Лоренцо

...
Internazionali di Tennis Francavilla al Mare, осминафиналДимитър Кузманов – Лоренцо
Коментари Харесай

Димитър Кузманов допусна обрат след 3-часова драма


Internazionali di Tennis Francavilla al Mare, осминафинал

Димитър Кузманов – Лоренцо Джустино 6-1, 6-7(1), 2-6

Димитър Кузманов завърши присъединяване си на Чалънджър шампионата във Франкавила ал Маре след проваляне от международния №267 Лоренцо Джустино. Българинът изигра доста мощен първи сет, само че във втория на два пъти пропусна шанса да сервира за мача и в последна сметка неговият конкурент обърна развоя на конфликта.

Пловдивчанинът записва повече асове (3-1) и по-малко двойни неточности (2-7) в хода на мача. Той завоюва 54% от точките си на първи сервис (37/69) и осъществя шест от 19-те си шанса за пробив (32%), до момента в който Джустино също осъществя шест пробива, само че от дванадесет опита (50%).

Двубоят стартира вихрено за Кузманов, който осъществя два следващи пробива, след което избави брейкпойнт и усили преднината си на 5-0. Ключовият миг в сета бе доста дългият и оспорван четвърти гейм, в който българинът пропусна пет шанса за пробив, преди в последна сметка да реализира задачата си. Джустино понижи изоставането си, само че не за дълго, защото втората ни ракета завърши сета с гейм на нула за 6-1.

Във втория сет Кузманов на два пъти имаше опция да сервира за мача, само че Джустино съумя да върне пробивите и да докара нещата до тайбрек. В него италианецът записа серия от шест безответни точки, изравнявайки резултата в мача след 7-6(1).

В началото на заключителния сет Кузманов можеше да направи сериозна крачка към успеха, само че пропиля два шанса за пробив при 2-1. Тези пропуснати благоприятни условия му костваха доста скъпо, защото по-късно Джустино изигра най-силния си интервал в мача. Италианецът не даде повече геймове на втората ни ракета, триумфирайки с 1-6, 7-6(1), 6-2 след 3 часа и 18 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР