Интерконекторната връзка със Сърбия ще стартира до края на годината.

...
Интерконекторната връзка със Сърбия ще стартира до края на годината.
Коментари Харесай

Борисов: Интерконекторът със Сърбия стартира до края на годината

Интерконекторната връзка със Сърбия ще започва до края на годината. Това съобщи на брифинг във Варна министър председателят Бойко Борисов.

Премиерът добави, че през декември следва среща с представители на Световната банка, България, Македония и Албания във връзка Коридор №8. Борисов заяви още, че много съществени вложители, едни от най-големите в света, демонстрират интерес към европейския газов хъб " Балкан ".

„ Тези срещи дават опция доста неща, които обществено не са изговаряни, да се кажат, демонстрират воля за единност, за европейска интеграция, мотивираност да слагаме на масата значимите за Балканите решения. Докато бяхме Велика Сърбия, Велика Македония, Велика Елада, Велика България, Велика Румъния, останахме най-бедните в Европейски Съюз, с най- многото проблеми. Затова взимаме ориста си в наши ръце. Европейският газов хъб " Балкан " беше една еретична тематика преди година и половина, през днешния ден към този момент звучи действително “, означи министър председателят и добави, че до 1 юли следващата година ще бъде построен газопроводът до Турция.

Той напомни, че 80% от компресорите за нагнетяване на газ в Европа се намират в България.

По мотив позицията на президента на Сърбия Александър Вучич, че Европейски Съюз ползва двоен стандарт във връзка с другите позиции за Косово и Каталуния, Борисов изрази мнение, че не би трябвало да се бърка в раната, с цел да има районът вероятност.

„ В Сърбия са огорчени от това, което сподели Европейска комисия за тях и надлежно за Испания. Действително, с дистанцията на времето за Косово и за войната в Косово има разнообразни тематики, разнообразни прочити. Връщайки се в тази тематика, бъркайки в тази рана, няма да имаме триумф. Единственият късмет е Прищина, Косово и Белград, Сърбия, да не помнят това, което се е случило, колкото и да е мъчно, тъй като е напоено с кръв, и да вървят напред. Няма по-добро за тях от това дружно да имат вероятност за Европейски Съюз “, разяснява министър председателят.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР