Интересното е, че компанията Independent Electric Vehicles е основана още

...
Интересното е, че компанията Independent Electric Vehicles е основана още
Коментари Харесай

Нова марка автомобили: запознайте се с Indi и с тяхната първа кола

Интересното е, че компанията Independent Electric Vehicles е учредена още през 2017 година, само че тя показа първата си кола едвам на автомобилното ревю в Ню Йорк през 2022-а. Новата марка възнамерява да стартира да създава коли доста скоро. От компанията дават обещание, че електрическата кола, наречена One EV, ще пристигна при първите купувачи още през 2023 година (а поръчки към този момент се приемат). В Европа моделът също ще се появи, само че, както декларират от марката: „ малко по-късно “.

Все още обаче не е ясно къде Indi EV ще създава колите си - за пълноценно серийно произвеждане е нужна огромна фабрика. Има малко информация и за самия автомобил: да вземем за пример, даже на формалния уеб страница на Indi EV не можете да намерите данни за размерите на One EV. Но, явно, дължината на автомобила ще бъде към 4.8 м, т.е. ще се конкурира с Tesla Model Y. Но въпреки това, компанията към този момент разгласи, че One EV ще се предлага в две версии.

Базовата ще бъде Indi One EV Standard, едномоторен кросоувър със задно предаване, който ще е с мощ 278 к.с. Тази кола ще форсира от от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди. Ще има батерия с потенциал 75 kWh, задоволителни за самостоятелен пробег от 370 км. Моделът Indi One Premium ще получи два мотора, които ще са със систематична мощ 474 ​​к.с., система за задвижване на всички колела и 95 kWh батерия, която би трябвало да е задоволителна за 480 км пробег. До 100 км/ч подобен автомобил ще форсира за 4.2 секунди.

Освен това Premium версията би трябвало да разполага с някакъв „ изключително мощен компютър “, наименуван Vehicle Integrated Computer (VIC), с помощта на който ще се обезпечи непрекъснат достъп до интернет, видео стрийминг, автопилот и така нататък „ Вярваме, че в бъдеще опциите на електрическите транспортни средства ще се мерят с процесорна мощ, в сравнение с с мощ на мотора “, сподели основният дизайнер Андре Хъдсън. Между другото, цените към този момент са оповестени. Indi One EV Standard ще коства $45 000, а премиум версията с два мотора - 63 800 $./Fakti

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР