Интересно развитие в делото за шпионаж в полза на Русия,

...
Интересно развитие в делото за шпионаж в полза на Русия,
Коментари Харесай

Издирван измамник раздавал поръчки на българите, задържани за шпионаж във Великобритания?

Интересно развиване в делото за шпионаж в интерес на Русия, в което бяха забъркани петима българи във Англия. В съдебната зала беше упоменато едно име – това на един от най-издирваните измамници в света - Ян Марсалек. Той е обвързван с една от най-големите финансови измами в Германия. Сега управляващите във Англия считат, че той е раздавал поръчки на посочения за мозък на българската група Орлин Русев. 

Разследващият публицист Фиделиус Шмид от " Шпигел " уточни, че има съмнения, че петимата българи са били дейни и в Германия. " Случващото се във Англия се отнася до доста европейски страни. Ян Марсалек е познавал българите отгодини, съществуват и мейли, в които става дума за следене на мобилни устройства. Британските управляващи считат, че Марсалек по поръчка на съветските секрети служби е инициирал групата, с цел да бъдат шпионирани и следени хора, само че и с цел да бъде купувано съоръжение за наблюдаване. Марсалек е имал ползи в шпионажа и криптирането, бил е доста заинтерсован криптографията да участва в неговата връзка. Организирал е следенето на публицисти от вестник " Файненшъл таймс ". Може да се допусна, че Марсалек е имал връзка с съветските секрети служби още преди войната в Украйна ", акцентира той пред " Нова телевизия ".

По думите му компанията на Марсалек Wirecard е била изгряващата звезда на немския пазар за акции. " За доста малко време компанията се разрасна. Предлагаха се услуги от сферата на електронните заплащания. Разполагаха с терминали за кредитни карти и предплатени такива, употребявани от хора, които не са желали да вършат обществени потоците си от пари. Тази компания видимо се разрастваше до момента в който в един миг публицисти не откриват несъответствия. През 2020 година стана ясно, че 1,9 милиарда са изчезнали или в никакъв случай тези пари не ги е имало. Компанията банкрутира, а малко по-късно Марсалек изчезва, първо към Беларус, по-късно евентуално към Москва ", съобщи Шмид. 

Според него Марсалек е бил виновен с бизнеса с Азия. " Това беше неговата отговорност, целият оборот е минавал през него, когато компанията е банкрутирала, той е споделил, че ще пътува към Азия, с цел да се погрижи за изчезналите пари ", изясни журналистът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР