Интересът на Русия към България и към бившите социалистически страни

...
Интересът на Русия към България и към бившите социалистически страни
Коментари Харесай

Нейнски: Интересът на Русия към България никога не е отпадал

Интересът на Русия към България и към някогашните социалистически страни в никакъв случай не е отпадал, счита някогашният министър на външните работи Надежда Нейнски . В ефира на „ NOVA “ тя напомни неотдавнашните думи на съветските управляващи, че се стремят към връщането в зоните си на въздействие . Според нея войната в Украйна е първата линия за този опит.

„ Руснаците са извънредно изкусни в търсенето на слабите места и във въздействието върху хората. Когато приказваме за канали на въздействие, с учудване установявах, че към момента съществува една процедура в българската дипломация. А точно, когато изпращат фамилиите на дипломатите в чужбина, страната отпуска избрана сума пари за учебни такси. Тези средства обаче не стигат за учебни заведения на нашите сътрудници – Съединени американски щати или Европейския съюз /ЕС/. Стигат само и единствено за съветските учебни заведения, а те са свързани с съветските задачи “ , разяснява Нейнски.

Ако страната ни желае да има сполучлива политика, в която да няма кавги , то би трябвало да е сътрудник с останалите страни членки в Европейски Съюз и НАТО, посочи Нейнски.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР